Zvolen potvrdil úlohu favorita a stal sa prvým semifinalistom play off

Na snímke zľava brankár Miklós Rajna (Budapešť) Milan Kytnár (Zvolen) a Zsombor Garát (Budapešť) počas piateho zápasu štvrťfinále play-off Tipsport ligy v hokeji HKM Zvolen – MAC Budapešť vo Zvolene 17. marca 2019.
Na snímke zľava brankár Miklós Rajna (Budapešť) Milan Kytnár (Zvolen) a Zsombor Garát (Budapešť) počas piateho zápasu štvrťfinále play-off Tipsport ligy v hokeji HKM Zvolen – MAC Budapešť vo Zvolene 17. marca 2019. (Autor: Ján Krošlák TASR)
Sportnet|17. mar 2019 o 20:57

Na domácom ľade porazil Budapešť 3:1.

ZVOLEN. Hokejisti Zvolena zvíťazili v nedeľňajšom piatom zápase štvrťfinálovej série Kaufland play off Tipsport ligy 2018/19 nad MAC Budapešť 3:1.

Stali sa tak prvým tímom, ktorý si zabezpečil miestenku medzi elitným kvartetom súťaže. Cestu za štvrtým potrebným víťazstvom si vydláždili už v prvej tretine, v priebehu 91 sekúnd skórovali Garrett Mitchell a Lukáš Handlovský.

Hostia z metropoly Maďarska síce ešte v 49. min vykresali iskričku nádeje gólom Branceho Orbana, ale koniec sezóny neodvrátili. Naopak, dvanásť sekúnd pred koncom stanovil konečnú podobu výsledku svojim druhým gólom v stretnutí Lukáš Handlovský.

Zvolen tak potvrdil úlohu favorita a naďalej živí šancu na svoj tretí majstrovský titul.

Tipsport liga 2018/2019 - štvrťfinále play off:

HKM Zvolen - MAC Budapešť (Maď.) 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Góly: 8. Mitchell (Zuzin, Michal Chovan), 9. Handlovský (Hraško, Vandas), 60. Handlovský - 49. Orban (Burt)

Vylúčení: 3:3 na 2 min, navyše J. Brown (Budapešť) 10 min za nešportové správanie sa, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc st., Goga - Stanzel, Jobbágy, 2319 divákov

Zvolen: Skapski - Fraser, Pöyhönen, Hraško, Vandane, Ulrych, Drgoň, Zeleňák, Michal Roman - Handlovský, Kytnár, Vandas - Michal Chovan, Mitchell, Zuzin - Obdržálek, S. Petráš, Kelemen - Andrisík, M. Halama, Šišovský

Budapešť: Rajna - Macaulay, Pozsgai, Burt, Negrin, Vokla, Garát, Bugár - Bodó, Langkow, Orban - Dansereau, J. Brown, T. Klempa - Terbócs, Kreisz, K. Nagy - Szigeti, B. Majoross, Pápa - Odnoga

Konečný výsledok série 4:1, do semifinále postúpil Zvolen.

Hlasy po zápase

Andrej Podkonický, tréner Zvolena: "Súper bol od polovice zápasu lepší, dostal nás pod tlak a my sme boli zbytočne nervózni. Robili sme chyby v strednom pásme, strácali puky, akoby bez rozumu a dávali šancu Budapešti. Som rád, že sme to zvládli a sériu vyhrali. Bolo to neustále o góloch, šancí sme mali dostatok a keby sme ich premieňali, bolo by to iné. Všetky zápasy boli práve preto vyrovnané, my sme tlačili, oni nás uspali a v protiútokoch boli veľmi nepríjemní. V dvoch útokoch mali šikovných hráčov, trebárs Langkowa, Browna. Mohli sme sériu zvládnuť aj na štyri zápasy, podľa mňa stačilo, aby sme v štvrtom zápase strelili my prvý gól."

Michal Chovan, kapitán Zvolena, ktorý v drese Zvolena odohral 501. zápas: "Som rád, že teraz dávajú góly iní, sme jeden tím a máme jeden cieľ. Čakajú na nás silní súperi a znovu ťažká séria. Mali sme teraz problémy s dobrou obranou súpera, z ktorej vyrážal do rýchlych brejkov. Všetko sme riešili v pokoji, verili, že postúpime a góly nám padnú. Ani v poslednom zápase sme ich veľa nestrelili, no ani neinkasovali, aj preto stačili, aby sme postúpili."

Lukáš Handlovský, strelec dvoch gólov Zvolena: "Nebol to jednoduchý súper, bol húževnatý, hral čisto obranný systém a ten sa ťažko lámal. Strácali sme puky v strednom pásme a oni sa snažili vytvoriť si z toho šance. Po inkasovanom góle sme sa vzchopili a víťazstvo udržali. V sérii sme zohrali päť zápasov, celkom rýchlo sa to ukončilo, ani jedno víťazstvo sa nerodilo ľahko. Super, že sme to zvládli, každý zápas bol iný, ťažký."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Zvolen potvrdil úlohu favorita a stal sa prvým semifinalistom play off