Žilina zdolala Michalovce a je krok od udržania v najvyššej súťaži

Peter Húževka. (Ilustračné foto)
Peter Húževka. (Ilustračné foto) (Autor: Daniel Stehlík/cvak.sk)
SITA|19. mar 2019 o 20:32

Séria sa vracia na východ.

ŽILINA. Hokejisti Žiliny zvíťazili nad hráčmi Michaloviec 4:1 v utorňajšom piatom zápase baráže o účasť v budúcej sezóne najvyššej slovenskej súťaže Tipsport ligy 2019/2020. Víťaz prvej ligy výborne vstúpil do stretnutia.

Už v 74. sekunde skóroval Jakub Linet, ktorý zakončil svoje sólo cez celé klzisko presnou strelou švihom. Napriek tomu odchádzali do šatní za priaznivého stavu domáci, keďže v rozpätí 58 sekúnd sa zapísali do streleckej listiny Emil Bagin a Rudolf Huna.

V druhej tretine mala Žilina jasnú streleckú prevahu, ale nepodarilo sa jej zvýšiť svoj náskok. Gólovú poistku dosiahli až v 58. min, keď bekhendovým blafákom prekonal Adama Trenčana skúsený Peter Húževka.

Michalovský tréner Miroslav Chudý v samotnom závere ešte odvolal brankára, ale hostia už zápas nezdramatizovali. Naopak, Lukáš Hvila tri sekundy pred koncom uzavrel gólový účet stretnutia. Šiesty a možno rozhodujúci zápas série je na programe vo štvrtok 21. marca na Zemplíne.

Hokej - Tipsport liga 2018/2019 - baráž - piaty zápas (hrá sa na štyri víťazstvá) - utorok

  • MsHK DOXXbet Žilina - HK Dukla Ingema Michalovce 4:1 (2:1, 0:0, 2:0) - stav série 3:2

Góly: 17. Bagin (Dubeň), 18. Rudolf Huna (L. Matejka, Húževka), 58. Húževka (Rudolf Huna, Hvila), 60. Hvila (Beránek) - 2. Linet

Vylúčení: 6:6 na 2 min, navyše Bdžoch (Michalovce) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Novák, Goga - D. Konc ml, Kollár, 1252 divákov

Žilina: Fučík - Kučný, L. Matejka, Dubeň, Marek Hudec, Bagin, Mendrej, Surán, Piegl - Rudolf Huna, Húževka, Jenčík - Milý, J. Ručkay, Bárta - Beránek, Podešva, Hvila - Dominik Rehák, Surovka, F. Ondruš

Michalovce: Trenčan - Bdžoch, Kolba, Novický, Korenko, Linet, Valečko - Hamráček, Toma, Chalupa - Mašlonka, Piatak, M. Giľák - Róth, Cútt, Safaralejev - Gavrik, Bojko, Dvurečenskij - Mesaroš, Banovský

Hlasy po zápase

Stanislav Škorvánek st., tréner Žiliny: "Bol to ťažký zápas pre oba tímy, uvedomovali si dôležitosť tohto duelu. Naši hráči ukázali to, po čom sme v posledných dňoch volali a nakoniec sa nám podarilo zvíťaziť."

Miroslav Chudý, tréner Michaloviec: "Mali sme v Žiline dosiahnuť viac, ale hokej bol spravodlivý, nezaslúžili sme si to. O všetkom rozhodla prvá tretina, v ktorej sme sa dostali do vedenia a súper už nemohol byť nižšie. Domácim sme však ponúkli dva góly. Mali sme hrať svoju hru a všetko by bolo inak. Žiaľ, našim prístupom sme súperovi pomohli a že sme na hokejovom zápase, sme zistili asi až v polovici stretnutia. Začali sme hrať hokej, zvýšili sme úsilie a bojovali sme, ale nestačilo to. V závere už nám možno chýbali aj sily. Nie je koniec, ale musíme hrať diametrálne inak, ako sme hrali dnes."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Žilina zdolala Michalovce a je krok od udržania v najvyššej súťaži