Po skvelom úvode do sezóny prehrali Košice druhýkrát po sebe. Tentokrát s majstrom

Úradujúci majster uštedril Košiciam druhú prehru po sebe. Na fotografii Andrej Šťastný (vľavo) a Patrik Koch.
Úradujúci majster uštedril Košiciam druhú prehru po sebe. Na fotografii Andrej Šťastný (vľavo) a Patrik Koch. (Autor: TASR)
SITA|28. sep 2018 o 20:23

Pozrite si súhrn piatkových výsledkov Tipsport ligy 2018/2019.

BANSKÁ BYSTRICA. Úradujúci majster HC ‘05 iClinic Banská Bystrica na vlastnom ľade zvíťazil nad HC Košice 3:1 v piatkovom stretnutí 6. kola slovenskej hokejovej Tipsport ligy.

Košičania po piatich víťazstvách v úvode súťažného ročníka utŕžili už druhú prehru po sebe. Predtým v nedeľu doma nestačili na Popradčanov (0:1).

Tipsport liga: Banská Bystrica - Košice: fotogaléria

28.9.2018

Domáci rozhodli už v prvej tretine, keď v 6. min otvoril skóre Tomáš Zigo a v 14. a 15. sa presadili Alex Tamáši a Tomáš Törok.

Obom asistoval autor úvodného, a napokon víťazného gólu. Brankár Bystrice Stephon Williams si napokon nepripísal druhé čisté konto v sezóne.

V 53. min ho prekonal kanadský útočník Evan Addison John Brophey.

Poprad potvrdil zlepšenú formu

Hokejisti Popradu doma zdolali hráčov Zvolena 3:2 po samostatných nájazdoch. Popradčania potvrdili zlepšenú formu, keď po triumfoch doma so Žilinou (6:3) a v Košiciach (1:0) vyhrali aj tretíkrát v neprerušenej sérii.

3

víťazstvá po sebe zaznamenali hokejisti Popradu.

Na gól hosťujúceho Patrika Lušňáka v 7. min odpovedal v úvode druhej Dávid Bondra.

V polovici zápasu vrátil Zvolenčanom vedenie Milan Kytnár, ale vzápätí vyrovnal Samuel Mlynarovič.

O osude duelu napokon rozhodli až nájazdy, rozhodujúci premenil Dávid Bondra.

Trenčín porazila Žilinu

Úradujúci vicemajster HK Dukla Trenčín si doma bez ťažkostí poradil s trápiacou sa Žilinou 3:0.

Hostia vzdorovali do 24. min, keď otvoril skóre Milan Bartovič. Úvod tretej tretiny patril opäť domácim, ich vedenie zdvojnásobil Branko Radivojevič, v 49. min pridal druhý zásah v zápase Bartovič.

Brankár Dukly Michal Valent pochytal všetky strely z hokejok žilinských hráčov a zaznamenal čisté konto. Žilina v tejto sezóne bodovala naplno zatiaľ iba raz.

Nové Zámky sú novým lídrom ligy

Hokejisti Nových Zámkov sa priebežne dostali na čelo tabuľky slovenskej Tipsort ligy po piatkovom domácom víťazstve nad hráčmi Detvy 2:0.

Skóre zápasu otvoril už v 2. min Henrich Ručkay, poistku pridal v 36. min Filip Bajtek. Brankár Novozámčanov Andrej Košarišťan dosiahol druhé čisté konto v tejto sezóne.

Nové Zámky vedú tabuľku o dva body pred Košicami. Detva je deviata.

Nitra v Maďarsku potrebovala nájazdy

Hokejisti HK Nitra získali v Maďarsku dva body za víťazstvo nad MAC Budapešť 2:1 po sam. nájazdoch.

Hosťom veľa nechýbalo ani k plnému bodovému zisku. V 46. min ich do vedenia poslal Branislav Rapáč, domáci vyrovnali až v závere.

Stoštyridsať sekúnd pred sirénou poslal duel do predĺženia Cameron Burt. Napokon v nájazdoch rozhodol Lukáš Hrušík.

Tipsport liga 2018/2019 - 6. kolo - piatok:

HC ‘05 iClinic Banská Bystrica - HC Košice 3:1 (3:0, 0:0, 0:1)

Góly: 6. Zigo (Faille, Marshall), 14. Tamáši (Zigo, Faille), 15. Török (Češík, Kabáč) - 53. Brophey (Marcel Haščák, L. Nagy)

Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Štefik, Tscherrig - Výleta, Tvrdoň, 2509 divákov

Banská Bystrica: Williams - B. Marshall, I. Ďatelinka, Kubka, B. Miller, Karol Sloboda, V. Mihálik, Biro - J. Sýkora, Faille, A. Šťastný - Asselin , Zigo, Buc - R. Varga, T. Surový, Tamáši - Kabáč, Češík, T. Török - Giľák

Košice: Habal - Dudáš, Pretnar, Pulli, McDowell, E. Šedivý, Čížek, Koch, Krajňák - L. Nagy, Brophey, Marcel Haščák - Kafka, Suja, Netík - Šoltés, Galamboš, Spilar - R. Žitný, Klíma, Hričina

Hlasy po zápase:

Dan Ceman, tréner Banskej Bystrice: "Vedeli sme, že budeme hrať proti silnému tímu, ktorý mal dobrý štart do sezóny. Naše nasadenie bolo v úvode vysoké, vravel som mojim zverencom, aby zachytili najmä štart do stretnutia, to sa nám podarilo. Mali sme veľa striel. Vrátili sme aj k fyzickej hre, ktorá Bystricu vždy zdobila, predovšetkým v obrannom pásme to bolo z našej strany dobré. Odohrali sme solídny zápas, dostávali sme sa aj do šancí a teší ma najmä, že chlapci dodržali takmer všetko, na čom sme sa dohodli. Verím, že v tom budú pokračovať."

Roman Šimíček, tréner Košíc: "Mne sa to veľmi ťažko hodnotí. Prišli sme sem odviesť parádny výkon, ale prvá tretina bola strašná a zaslúžene sme inkasovali tri góly, no koledovali sme si aj o ďalšie. Banská Bystrica veľmi dobre korčuľovala, dala nám dva góly v presilovkách, na ktoré sme sa pripravovali, ale padlo im to tam. Od polovice druhej tretiny sme sa stali rovnocenným partnerom, ale máme problém s premieňaním šancí. Keď sa k nim už dostaneme, tak ich nevyužijeme. To je náš hlavný problém, Banská Bystrica vyhrala zaslúžene."

HK Poprad - HKM Zvolen 3:2 po sam. nájazdoch (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 22. D. Bondra (Petran, Zagrapan), 33. S. Mlynarovič (P. Svitana, Erving), rozhodujúci sam. nájazd: D. Bondra - 7. Lušňák (Vandane), 29. Kytnár (Zuzin, Drgoň)

Vylúčení: 6:5 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kalina, Haszonits - Bogdaň, Árkovics, 1589 divákov

Poprad: Vošvrda - Salija, L. Kozák, Petran, D. Brejčák, J. Ťavoda, Erving, Š. Fabian - P. Koyš, S. Mlynarovič, P. Svitana - D. Bondra, L. Paukovček, Zagrapan - Abdul, Heizer, Takáč - Macík, Bjalončík, Matúš Paločko - R. Václav

Zvolen: Tomek - Michal Roman, Drgoň, Pöyhönen, Vandane, Rúžička, V. Zeleňák, Charnaok - Michal Chovan, Kytnár, Obdržálek - Handlovský, Špirko, Vandas - P. Zuzin, Holovič, Šišovský - Andrisík, S. Petráš, Lušňák - Halama

Hlasy po zápase:

Roman Stantien, tréner Popradu: "Do zápasu sme vstúpili s veľkým rešpektom, prvých desať minúť bol Zvolen lepší, potom sme zlepšili pohyb a hra sa vyrovnala. Pod tlak nás dostávali iba pri našich oslabeniach. Hrali sme dobre kolektívne a kompaktne, remíza po riadnom čase je zaslúžená, aj keď sme mali šance, efektivita je slabá."

Andrej Podkonický, tréner Zvolena: "My sme začali hrať hokej až v tretej tretine. Môžeme ďakovať brankárovi Tomekovi, že sme neprehrávali o tri, štyri góly. Poprad nás držal v zápase iba vďaka presilovkám. V hre 5 na 5 sme boli jasne horší. Vieme, na čom musíme do ďalších zápasov popracovať."

HK Dukla Trenčín - MsHK DOXXbet Žilina 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Góly: 24. Bartovič (Cebák), 43. Radivojevič (Frühauf, Ölvecký), 49. Bartovič (M. Hecl, Rýgl)

Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák, Müllner - Synek, Šefčík, 2983 divákov

Trenčín: M. Valent - Starosta, Rýgl, Frühauf, J. Cebák, Holenda, L. Bohunický, T. Bokroš, Jakubec - Sojčík, Ölvecký, Radivojevič - M. Hecl, Sádecký, Bartovič - O. Mikula, Bližňák, Tibor Varga - J. Švec, Ján Pardavý ml., D. Hudec

Žilina: M. Mikoláš - Žilin, Jankovič, Bagin, Kučný, L. Matejka, Piegl, Pastor, Mendrej - Balej, J. Ručkay,, Barta - Rudolf Huna, Surovka, R. Jenčík - Hvila, Rehák, P. Beránek - Ondruš, Hrazdíra, Síkela

Hlasy po zápase:

Ján Pardavý st., asistent trénera Trenčína: "V tejto lige nemôžeme podceniť žiadny tím. Chceli sme sa zamerať na začiatok. Žilina bola v prvej tretine lepšia a vďaka Valentovi sme neinkasovali. V kabíne padli tvrdšie slová a začali sme byť aktívni. Dosiahli sme iba gól v druhej tretine, no bol víťazný. Zlomový moment bola presilovka o dvoch hráčov a na naše hokejky prišiel pokoj. V závere nám chýbala presnosť. Tri body berieme. Musíme sa pozrieť na naše chyby a zlepšovať sa každým zápasom."

Pavel Paukovček, tréner Žiliny: "Veľmi ma mrzí, že sme nebodovali, lebo zápas sme začali dobre. V prvej tretine sme si utvorili šance. Bez gólu sa však nedá víťaziť. Rozhodujúcou sa stala 'oslabovka' 3 na 5. Za stavu 0:2 sme mali čistú gólovú šancu, no gól neuznali po konzultácii s videorozhodcom. Chalanom nemôžeme vyčítať, že neukázali snahu."

MHC Mikron Nové Zámky - HC 07 Detva 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Góly: 2. H. Ručkay (Zbořil), 36. Bajtek (Zbořil, H. Ručkay)

Vylúčení: 2:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc, Juhász - Gegáň, Muzsik.

Nové Zámky: Košarišťan - Andersons, Kudla, Hain, Zaťko, Ordzovenský, M. Novák, P. König, A. Hatala - Nejezchleb, R. Hruška, Štrauch - H. Ručkay, Zbořil, J. Jurík - Bajtek, Videlka, Rogoň - Jakúbek, B. Fábry, Ondrušek

Detva: Riečický - Martin Chovan, Kuklev, Matúš Chovan, Hraško, Sládok, Gachulinec, M. Šimon, F. Fekiač - Puliš, Murček, Ščurko - J. Žilka, Magogin, M. Ďaloga - J. Milý, R. Gašpar, J. Tibenský - M. Surový, P. Valent, V. Fekiač

Hlasy po zápase:

Jerguš Bača, asistent trénera Nových Zámkov: "Povedal by som, že to bol ťažký pôrod. Na jednej strane sme mali neskutočné množstvo šancí, najmä v presilovkách. V kritických momentoch nás 'Košo' podržal a zápas sme vybojovali. Bol to veľmi bojovný zápas z obidvoch strán. Rozhodlo premieňanie šancí a to, že nás v kritických momentoch podržal brankár."

Josef Turek, tréner Detvy: "V piatok sme mali počas celého zápasu dobrý pohyb, vypracovali sme si mnoho streleckých príležitostí, no vždy to stroskotalo na výbornom výkone domáceho brankára. To rozhodlo."

MAC Budapešť (Maď.) - HK Nitra 1:2 po sam. nájazdoch (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 58. Burt (Klempa) - 46. B. Rapáč (M. Versteeg), rozhodujúci sam. nájazd: Hrušík

Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Stano, M. Novák - Frimmel, Kacej

Budapešť: Rajna - Macaulay, Pozsgai, J. R. Dudás, Burt, Fejes, Garát, - Odnoga, J. Brown, T. Klempa - Terbócs, K. Nagy, Szabad - Bodó, Langkow, B. Orbán - Szigeti, Kreisz, Pápa

Nitra: Foltán - McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Rácz, M. Versteeg, Fominykh Danill, Miroslav Pupák - Lantoši, Marek Slovák, Blackwater - S. Buček, D. Richard, Scheidl - B. Rapáč, Šiška, Pätoprstý - Fominych, Čaládi, Hrušík

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Po skvelom úvode do sezóny prehrali Košice druhýkrát po sebe. Tentokrát s majstrom