Bystrica v deväťgólovom zápase porazila Nitru, Trenčín opäť prehral

Reprízu finálovej série zvládol lepšie úradujúci majster.
Reprízu finálovej série zvládol lepšie úradujúci majster. (Autor: SITA)
SITA|14. jan 2018 o 18:46

Troma gólmi sa zaskvel americký útočník Cason Hohmann a pridal aj jednu asistenciu.

BANSKÁ BYSTRICA. Hokejisti Banskej Bystrice sa po dvoch prehrách v Tipsport lige opäť vrátili na víťaznú vlnu, hráčov Nitry zdolali doma pohodlne 6:3.

Bol to pre nás veľmi dôležitý zápas. Nitra potvrdila dobrú fazónu z predchádzajúcich zápasov, veľmi dobre korčuľovala, hlavne v prvej tretine, kde sme mali veľké problémy, no podržal nás brankár.


Vladimír Orságh, tréner B. Bystrice

Hostia sa síce dostali do vedenia v 3. min gólom Mateja Pauloviča, ale v ďalšom priebehu hry sa presadzovali už hlavne domáci.

Už v prvej sekunde piatej minúty vyrovnal Guillaume Gélinas s prispením brankára Nitry Nathana Lawsona, ktorému za chrbát prešiel puk odrazený od zadného mantinelu.

Druhú tretinu potom Bystričania vyhrali troma gólmi, ktoré strelili v priebehu štyroch minút a vyhnali Lawsona z bránky.

Záver si už pohodlne postrážili, celkovo troma gólmi sa zaskvel americký útočník Cason Hohmann a pridal aj jednu asistenciu.

Zvolen vyhral v Nových Zámkoch

Hokejisti HKM Zvolen triumfovali nad ľade Nových Zámkov 4:1. Hostia sa už v prvej tretine dostali do dvojgólového náskoku, keď sa presadili Petr Obdržálek a Rastislav Špirko.

Za domácich znižoval v druhej tretine Branislav Fábry. Zvolenčania poistili svoje víťazstvo v záverečnej časti, keď sa druhýkrát v zápase presadili Špirko aj Obdržálek.

Nové Zámky nevyhrali už v štvrtom dueli po sebe a so ziskom 37 bodov sú v tabuľke na 9. mieste mimo pozícií zaručujúcich účasť v play off. Zvolen ostal v kontakte so špicou tabuľky a má na konte 79 bodov.

Košice sa potrápili s Detvou

Poslednému tímu hokejovej Tipsport extraligy z Detvy nechýbalo veľa, aby bodoval v treťom zápase po sebe. V nedeľňajšom stretnutí 37. kola nestačil na Košice len o jediný gól, keď im podľahol 3:4.

Košice strelili v úvode druhej tretiny dva góly v priebehu 36 sekúnd, no nováčik sa nečakane nezlomil.

V 36. min vyrovnal Miroslav Macejko v presilovej hre na 2:2, následne poslal Košičanov do vedenia Peter Boltun, ale po góle Michaila Kukleva v 43. min bolo stav opäť nerozhodný (3:3).

Víťazný zásah domácich dosiahol v 46. min Kanaďan David Pacan.

Žilina porazila Poprad

Hokejisti MsHK Doxxbet Žilina triumfovali na vlastnom ľade nad Popradom 4:2. Ako prvý sa v zápase presadil už v 4. minúte domáci Radim Hruška.

50

bodov získala Žilina v tejto sezóne.

Hostia však v priebehu troch minút otočili skóre gólmi Samuela Mlynaroviča a Dávida Buca. Žiline však stačila iba jedna minúta a Lukáš Handlovský postaral o vyrovnanie.

Ďalších gólov sa diváci dočkali až v tretej tretine. Víťazstvo domácich zabezpečili Tomáš Pospíšil a Rastislav Konečný. Pre hostí ide po štyroch víťazstvách o prvú prehru vo vzájomných zápasoch v tejto sezóne.

Žilina zaokrúhlila svoj bodový zisk na 50, kým Poprad ostal na 67 bodoch.

Líder podľahol Liptovskému Mikulášu

Hráči Dukly Trenčín prežili v hokejovej Tipsport lige temný týždeň, po prehre s Detvou v piatok nestačili v nedeľňajšom zápase 37. kola ani na ďalší z tímov zo spodnej časti tabuľky.

Hokejistom Liptovského Mikuláša podľahli 1:2. Hostia išli do vedenia v 7. min, keď Rudolf Huna využil presilovku.

Už v 12. min dokázal vyrovnať Ondrej Mikula, no domáci už ďalší gól nepridali. Víťazný gól strelil v 58. minúte Richard Rapáč.

Dukla klesla v tabuľke súťaže na tretie miesto.

Hokej - Tipsport liga 2017/2018 - 37. kolo - nedeľa:

HC ‘05 iClinic Banská Bystrica - HK Nitra 6:3 (1:1, 3:0, 2:2)

Góly: 5. G. Gélinas, 25. Hohmann (Bartánus, I. Ďatelinka), 28. I. Ďatelinka (T. Surový, Hohmann), 29. Hohmann (M. Rosandič), 41. Hohmann (trestné strieľanie), 52. Bubela (Bartánus, A. Sedlák) - 3. M. Paulovič (Krištof, Rais), 52. Lantoši (Marek Slovák, Blackwater), 55. M. Paulovič (Rýgl, Blackwater)

Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kalina, Lauff - Korba, M. Smrek, 2710 divákov

Banská Bystrica: Ján Lukáš - Kubka, I. Ďatelinka, Delisle, M. Rosandič, A. Sedlák, G. Gélinas, Gabor, Košecký - Lamper, T. Surový, Brittain - Hohmann, Bubela, Bartánus - Giľák, Faille, Asselin - Kabáč, Češík, Bortňák

Nitra: Lawson (28. Foltán) - Rýgl, Rais, Milam, Ordzovenský, M. Versteeg, Michal Pupák, Korím - Macík, Krištof, M. Paulovič - Kovacs, Marek Slovák, Blackwater - Lantoši, J. Ručkay, H. Ručkay - Rzavský, Šille, Csányi

Hlasy po zápase:

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Bol to pre nás veľmi dôležitý zápas. Nitra potvrdila dobrú fazónu z predchádzajúcich zápasov, veľmi dobre korčuľovala, hlavne v prvej tretine, kde sme mali veľké problémy, no podržal nás brankár. V druhej tretine sme sa zlepšili, dali sme v nej rýchle góly, čo nám pomohlo. Dostali sme sa do vedenia 6:1, no prišli chyby a zbytočne sme súpera takmer dostali do zápasu. Dnes sme boli vysoko efektívni, Nitra hrala dobre, je to dôležité víťazstvo."

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Inkasovali sme do stavu 4:1 dva vlastné góly a ďalšie dva po obrovských individuálnych chybách. Inak to bol hokej hore - dole. My sme sa trápili, na rozdiel od domácich, v koncovke. S gólmi prichádza ľahkosť a bez nich začína hokej pôsobiť upracovane. Musím teda priznať, že Bystrica bola lepšia a zaslúžene vyhrala"

Cason Hohmann, autor hetriku Banskej Bystrice: "Bolo to o tímovom výkone, nie iba o mne. Vynechal som päť zápasov pre zranenie, ale dnes som sa už cítil na ľade dobre, mal som veľkú chuť na góly. Je to už dlho, čo som vsietil naposledy hetrik, takže som rád, že sa mi to podarilo v takomto dôležitom zápase."

Matej Paulovič, autor dvoch gólov Nitry: "O výsledku rozhodol náš výpadok v druhej tretine, keď sme počas päťminútovky inkasovali trikrát a razom bolo 4:1 pre domácich. Mali sme potom šance na dotiahnutie sa, ale nevyužili sme ich, nepadlo nám to tam. Presadili sme sa až v závere, ale to bolo neskoro. Určite by som dva góly vymenil za víťazstvo. Chceli sme v Banskej Bystrici bodovať a priblížiť sa k prvej trojke."

HC Nové Zámky - HKM Zvolen 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)

Góly: 35. Fábry (Šimun, Šille) - 12. Obdržálek (Drgoň, Steen), 19. Špirko (Puliš), 49. Špirko (Šišovský, Puliš), 59. Obdržálek (Ross, Steen)

Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák, Kubuš - Orolin, Výleta, 834 divákov

Nové Zámky: Baroš - Husák, Salija, Michal Novák, Plášil, M. Jass, Šimek, Látal - R. Varga, Š. Novotný, Cetkovský - A. Zbořil, Šimun, Saulietis - Šille, Škoda, Fábry - Tužinský, Dominik Rehák, Ondrušek

Zvolen: Nieminen - Ross, Drgoň, J. Kováčik, T. Bokroš, Hraško, Ťavoda, Wharton - Obdržálek, Steen, Coffman - Šišovský, Špirko, Puliš - Martin Ďaloga, V. Fekiač, Matis - Dubeň, Síkela, Kelemen

Hlasy po zápase:

Miroslav Mach, tréner Nových Zámkov: "Dnes sme dostali tri góly v oslabení. Súper bol silný na puku. My sme veľa šancí nemali a súper vyhral zaslúžene."

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Mali sme dobrý vstup do zápasu, po prvej tretine sme viedli 2:0. Myslím si, že hra sa nám darila, medzihra bola výborná. V druhej tretine nám to súper trošku sťažil gólom a začal sa tlačiť dopredu. Na moje prekvapenie, keď som v tretej tretine čakal väčší tlak súpera, dostali sme hru pod kontrolu. Myslím, že sme boli hokejovejší aj po taktickej stránke a víťazstvo sme si zaslúžili."

HC Košice - HC 07 Orin Detva 4:3 (0:0, 3:2, 1:1)

Góly: 23. Boltun (T. Klíma, Pulli), 24. L. Nagy (Spilar, Dudáš), 39. Boltun (Vrábeľ), 46. Pacan (Spilar, Šedivý) - 31. Belluš (Videlka, Murček), 36. Macejko (Šimon, Videlka), 43. Kuklev (Videlka, Surovka)

Vylúčení: 3:1 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: T. Orolin, Štefik - Gajan, R. Gavalier, 3178 divákov

Košice: Habal - B. Kessel, Dudáš, Čížek, Šedivý, Pulli, Koch, M. Novotný, Michalčin - L. Nagy, Pacan, Spilar - Jenčík, Marek Hovorka, Kafka - Š. Petráš, Suja, Šoltés - Vrábeľ, Boltun, T. Klíma

Detva: Hackett - Martin Chovan, Kuklev, F. Fekiač, Sládok, Šimon, Macejko, D. Jendroľ, Gachulinec - R. Gašpar, Surovka, Sitnikov - Milý, Matúš Chovan, Belluš - Videlka, Murček, Ščurko - Žilka, J. Tibenský, M. Surový

Hlasy po zápase:

Marcel Šimurda, tréner HC Košice: "Bolo to ťažké, upracované stretnutie. Chlapci si však víťazstvo zaslúžili. Vedeli sme, že Detva podáva dobré výkony. Dôležité bolo, že sme takticky zvládli záver stretnutia, keď sme bránili stredné pásmo a súpera sme nepustili do tlaku. Pre nás sú dôležité tri body."

Ivan Dornič, tréner HC '07 Orin Detva: "Napriek prehre som spokojný s výkonom svojich zverencov. Vedeli sme, že Košičania dostali po zmene trénerov nový impulz. My sme mali v nohách ťažký zápas v Trenčíne. Vedeli sme, že prvá tretina bude pre nás náročná aj z tohto dôvodu.

Vydržali sme ju bez inkasovaného gólu, no v druhej sme mali istý výpadok, keď nám súper odskočil na 0:2. Za stavu 3:2 sme zredukovali hru na tri formácie. Výsledkom bolo vyrovnanie na 3:3, no opäť sme sa nevyvarovali chýb. V závere sme sa snažili vyrovnať, ale šance sme mali nielen my, ale aj Košičania, ktorí trafili dve žŕdky. Myslím si, že ich tesná výhra je spravodlivá."

MsHK Doxxbet Žilina - HK Poprad4:2 (2:2, 0:0, 2:0)

Góly: 4. R. Hruška (Juraško), 11. Handlovský (Pospíšil, L. Kozák), 41. Pospíšil (Handlovský), 51. Konečný (Stupka) - 7. Mynarovič (McDowell, Buc), 10. Buc

Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner, Stabo - Kacej, Krajčík, 801 divákov

Žilina: T. Tomek - L. Kozák, Martin Mazanec, Juraško, Andersons, Michal Roman, Chaloupka, Mendrej, Hatala - Handlovský, Holovič, Pospíšil - M. Tvrdoň, R. Hruška, J. Jurík - Švihálek, Húževka, Klimenta - Stupka, Konečný, Rogoň

Poprad: Corbeil - McDowell, D. Brejčák, Petran, Davydov, Dinda, Krempaský, Romaňák - Svitana, Mlynarovič, Hvila - Lichanec, Heizer, Buc - Matúš Paločko, Vartovník, D. Bondra - Vašaš, Bjalončík, Matej Paločko

Hlasy po zápase:

Petr Rosol, tréner Žiliny: "Musím pochváliť svoj tím. Všetky štyri formácie aj brankár pracovali pre tím, čo je veľmi dôležité. Bojovali sme, po výsledkoch v novom roku sme potrebovali konečne bodovať naplno. Parádne sme odohrali záver stretnutia, súpera sme takmer k ničomu nepustili. Som rád, že sme konečne pretrhli negatívnu sériu a vyhrali."

Marcel Ozimák, tréner Popradu: "Ak by sme získali v Žiline čo i len jeden bod, bolo by to nespravodlivé. Zápas bol na veľmi slabej úrovni, aj s naším prispením. Nechcem sa zastávať chlapcov, za posledné obdobie odohrali veľa dobrých duelov, ale dnes sa nám nič nedarilo. Viazla nám kombinácia, neodrážali sa k nám puky, naopak, súper bol efektívny, dal aj šťastné góly. Gratulujem súperovi k výhre a verím, že my sa dáme zdravotne v ďalšom týždni dokopy. Chýba nám veľa hráčov a mladíci, ktorými ich nahrádzame, sa síce snažia, ale nedokážu nahradiť skúsených hráčov."

HK Dukla Trenčín - MHk 32 Liptovský Mikuláš 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Góly: 12. O. Mikula (Dlouhý, Cebák) - 7. Rudolf Huna (J. Sukeľ, R. Rapáč), 58. R. Rapáč (R. Suchý, Paukovček)

Vylúčení: 4:6 na 2 min, navyše Radivojevič - J. Nemec obaja 5+DKZ za hrubosť, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Fridrich, Babic - Šefčík, Soós, 2181 divákov

Trenčín: M. Valent - Holenda, Bohunický, Frühauf, Cebák, Starosta, Romančík, Adam Themár - O. Mikula, Dlouhý, Marek Hecl - Bezúch, Marek Ružička, Sojčík - Radivojevič, Ölvecký, T. Varga - Gašparovič, Pardavý ml., Deveaux - J. Švec

Liptovský Mikuláš: J. Hollý - J. Nemec, Gründling, Pacalaj, R. Suchý, Nádašdi, Mezovský, Moravčík - Rudolf Huna, Langhammer, Števuliak - J. Sukeľ, Paukovček, R. Rapáč - Kriška, M. Sukeľ, Lištiak - A. Laco, Piatka, Uhrík

Hlasy po zápase:

Peter Oremus, tréner Trenčína: "Iba jediný strelený gól je výsledkom veľmi slabej streleckej efektivity. Ani presilovky ani rovnovážny stav sme neodohrali podľa našich predstáv. Výkon musíme výrazne zlepšiť, aby sme sa znova vrátili k víťazstvám."

Pavel Paukovček, tréner L. Mikuláša: "V oklieštenej zostave sme proti vyspelému súperovi predviedli taktický výkon. Podarilo sa nám ubrániť oslabenia a v závere dokonca streliť rozhodujúci gól. Musím hráčov pochváliť za bojovnosť a získané cenné tri body nás tešia."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Bystrica v deväťgólovom zápase porazila Nitru, Trenčín opäť prehral