Priali mu skoré uzdravenie, strelil im dva góly. Michalovce cítia krivdu

Hokejistov Popradu delí od postupu do finále jediné víťazstvo.
Hokejistov Popradu delí od postupu do finále jediné víťazstvo. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|23. apr 2021 o 00:17

Ich podnety disciplinárka neakceptovala.

MICHALOVCE. „Rozhodnutím vytvorila Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) precedens, ktorý len bude zvyšovať napätie.

Kladie množstvo otáznikov v oblasti kvality, nezávislosti a fungovania Disciplinárnej komisie,“ píše sa v stanovisku HK Dukla Michalovce.

Zemplínčania neboli spokojní s rozhodnutím disciplinárky. Tá pozastavila činnosť michalovskému útočníkovi Marekovi Mašlonkovi za nešportový zákrok na Dávida Skokana v závere štvrtého zápasu semifinále.

Michalovský klub žiadal tresty aj pre Marcela Haščáka a Adama Drgoňa. Ani v jednom prípade však neboli ich podnety akceptované.

Haščák pritom sekol kanadského obrancu Marka Louisa do oblasti krku a tváre.

„V prípade Marcela Haščáka sme dostali vyjadrenie, že nie je dôvod na vyšší trest, keďže podľa DK bola primárna snaha o fyzický kontakt zrejmá zo strany Marka Louisa. HK Dukla Ingema Michalovce cíti veľkú krivdu a to najmä v tom, že bol použitý dvojaký meter,“ zhodnotil michalovský klub. 

Verdikt DK SZĽH ostro kritizoval aj bývalý hokejista Boris Valábik.

„To ako rozhodli je pre mňa neakceptovateľné. Haščák sa síce bál Louisa, ale to nie je ospravedlnenie, že seknem niekoho do hlavy.

Ak toto niekomu v DK nedáva zmysel je tam niečo zlé. Mali by ich rozpustiť a spraviť novú komisiu, pretože toto nie je možné tolerovať," uviedol Valábik v priamom prenose RTVS.

Zlomový moment série?

Skokanovi popriali Michalovčania ešte pred piatym zápasom skoré uzdravenie „Veríme, že sa bude môcť čo najskôr zapojiť do hry.“

Tridsaťdvaročný útočník sa nielenže zapojil do hry, ale dvoma gólmi výraznou mierou prispel k víťazstvu Popradu 3:2 po predĺžení.

„Môže to byť zlomový moment série. Na druhej strane šance oboch tímov sú 50 na 50,“ povedal v rozhovore pre RTVS tréner Popradu Peter Mikula.

Popradčania sa ujali vedenia 3:2 na zápasy a v sobotu budú môcť sériu ukončiť. Kapitán Patrik Svitana verí, že sa tak aj stane. 

„Pôjdeme do zápasu sebavedomo s cieľom vyhrať. Sme skvelá partia a veríme, že dokážeme uspieť,“ uviedol Svitana pre klubový web.

Valábik: Nie sú mentálne v pohode

Michalovčania v sérii viedli 2:0 na zápasy. Po troch prehrách však čelia hrozbe vypadnutia z boja o majstrovskú trofej.

„Kompletne prehádzali zostavu. Vymenili brankára a teraz im už asi nič ďalšie neostalo. Mám pocit, že sa necítia mentálne v pohode,“ povedal Valábik.

Tréner Tomek Valtonen vie, že jeho tím si už ďalšiu prehru nemôže dovoliť.

„Musíme popremýšľať o tom, ako sa súperovi dostať pod kožu. Dôležité je, aby sme hrali celých šesťdesiat minút v plnom nasadení,“ vyhlásil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Priali mu skoré uzdravenie, strelil im dva góly. Michalovce cítia krivdu