Zákerne fauloval. Disciplinárka udelila Mašlonkovi trest

Záver štvrtého semifinále medzi Popradom a Michalovcami priniesol vybičované emócie.
Záver štvrtého semifinále medzi Popradom a Michalovcami priniesol vybičované emócie. (Autor: TASR)
SITA, TASR|21. apr 2021 o 17:11

Nezahrá si minimálne jedno stretnutie.

BRATISLAVA. Hráči Michaloviec nastúpia v piatom súboji semifinále play-off hokejovej Tipos extraligy doma proti Popradu bez útočníka Marek Mašlonku.

Informovalo o tom vedenie Zemplínčanov na oficiálnom klubovom facebooku.

Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) na podnet HK Poprad vydala predbežné opatrenie, na základe ktorého Mašlonkovi zakázala výkon športovej činnosti s účinnosťou od stredy 21. apríla.

"Marek Mašlonka tým pádom do zajtrajšieho 5. semifinálového stretnutia nezasiahne," napísalo vedenie HK Dukla Ingema Michalovce.

Dôvodom je incident zo záveru utorkového duelu, kedy michalovský hokejista zákerne fauloval domáceho útočníka Dávida Skokana. 

Vedenie Michalovčanov avizovalo, že ešte v stredu očakáva verdikt disciplinárky, ktorá od obdržala podnety smerujúce voči hráčom HK Poprad Marcelovi Haščákovi a Adamovi Drgoňovi.

Najproduktívnejší hráč extraligy Haščák sa v prerušenej hre zahnal hokejkou na súperovho obrancu Marka Louisa a trafil ho ňou do oblasti hlavy.

 V ich prípade však DK nezačala disciplinárne konanie. Tresty, ktoré týmto hráčom udelili rozhodcovia počas zápasu, považuje DK za dostatočné.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zákerne fauloval. Disciplinárka udelila Mašlonkovi trest