Michalovce potvrdili skvelú formu, proti Slovanu zažiaril 20-ročný brankár

Christophe Lalancette (vľavo) v súboji s Martinom Vitálošom.
Christophe Lalancette (vľavo) v súboji s Martinom Vitálošom. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|16. feb 2021 o 20:45

Poprad si udržal prvé miesto.

BRATISLAVA. Hokejisti Michaloviec sa môžu pochváliť najlepšou formou spomedzi všetkých klubov najvyššej slovenskej súťaže. V 39. kole Tipos extraligy vyhrali v Nitre 4:2, vďaka čomu uspeli v deviatom z posledných desiatich duelov.

Jedinú prehru utrpeli ešte 19. januára doma proti Popradu, no aj v tomto stretnutí bodovali po výsledku 3:4 po predĺžení. 

Pod Zoborom rozhodli o víťazstve v druhej tretine, v ktorej odskočili súperovi na tri góly. Skúsení nitrianski obrancovia Branislav Mezei a Ivan Švárny ešte zápas zdramatizovali, ale gólom do prázdnej bránky ho uzavrel Marek Bartánus.

Haščák opäť skóroval  

Na prvom mieste tabuľky sa udržal Poprad, ktorý vyhral v Trenčíne 3:1. Domáci v závere skúsili hru bez brankára, ale to využil na dosiahnutie svojho 33. gólu v sezóne najlepší ligový kanonier Marcel Haščák. 

Reprezentačný útočník skóroval v piatom dueli v sérii. 

Rovnaký počet 81 bodov ako vedúci Poprad má po utorňajšom kole aj Zvolen, ktorý v regionálnom derby zdolal Detvu 4:3. Zverenci Petra Oremusa tak v roku 2021 naďalej doma striedajú výhry s prehrami. 

Nevydarený zápas majú za sebou hráči bratislavského Slovana. Doma nedokázali prekonať banskobystrického brankára Filipa Belányiho a prehrali 0:3. Dvadsaťročný brankár zneškodnil všetkých 27 striel súpera.

V extralige doposiaľ odchytal osemnásť zápasov a pripísal si na konto druhé čisté konto v priebehu desiatich dní. Ani raz neinkasoval ani pri jednoznačnom víťazstve Banskej Bystrice nad Nitrou 7:0. 

Brankár Filip Belányi v zápase proti Slovanu Bratislava.
Brankár Filip Belányi v zápase proti Slovanu Bratislava. (Autor: TASR)

Doma nevyhrali ani Košice

Prevahu hosťujúcich tímov potvrdili Nové Zámky. V košickej Steel aréne vyhrali 3:1 a takisto pečatili zisk troch bodov gólom do prázdnej bránky. Postupne skórovali Juraj Jurík, Brandt Clarke a Patrik Rogoň. 

V tabuľke zostali na desiatom mieste, ale na ôsme Košice strácajú už pomerne výrazných štrnásť bodov. Pred nimi figuruje ešte Banská Bystrica. 

V súboji najslabších tímov ligy uspel Miškovec. Na ľade Liptovského Mikuláša vyhral 4:1. Zaujímavosťou je, že naposledy vyhral zápas na súperovom štadióne ešte dva dni pred Vianocami, keď dobyl Poprad.

Tipos extraliga - 39. kolo: 

Nitra - Michalovce 2:4 (0:0, 0:3, 2:1)

Góly: 56. Mezei (Nemec, Slovák), 57. Švarný - 27. Suja (Southorn, Šedivý), 30. Regenda (Suja, Šedivý), 39. Mudrák (Regenda, Galamboš), 60. Bartánus (Suja, Hickmott).

Rozhodovali: Fridrich, Müllner - Synek, Hercog, vylúčení: 5:6, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Nitra: Cowley - Mezei, Vitáloš, Švarný, Š. Nemec, Ege, Bodák, Pupák - Tvrdoň, Slovák, Finlay - Bajtek, Dauda, Holešinský - Hrnka, Kollár, Žitný - Minárik, Šiška, Fominych - Múčka

Michalovce: Tomek - Mihalik, Mudrák, Šedivý, Southorn, Ťavoda, Louis, Stripai - Lehtonen, Lalancette, Hickmott - Bartánus, Suja, Regenda - Mašlonka, Galamboš, Török - Chalupa, Farkaš, Mesaroš - Ragan

Hlasy po zápase:

Dušan Milo, asistent trénera Nitry: "Sme smutní, že sme nezískali ani bod. Myslím si, že sme neboli Michalovciam vyrovnaným súperom. Hlavne v druhej tretine sme zaostávali vo všetkých herných činnostiach. Nebyť presilových hier v závere, zrejme by sme nedali ani gól. Michalovce boli lepším tímom."

Ivan Droppa, asistent trénera Michaloviec: "Myslím si, že 55 minút sme hrali veľmi dobre. Potom sme si to skomplikovali dvomi oslabeniami a domáci to využili na zdramatizovanie zápasu. Sme radi, že sme získali všetky tri body, pretože zostáva už iba jedenásť zápasov. Veľká vďaka chlapcom, ktorí dodržiavali to, čo mali a dali góly, keď sme ich potrebovali."

Trenčín - Poprad 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)

Góly: 34. Hecl (Okuliar, Ackered) - 3. Zagrapan (Tavi, Handlovský), 10. Bjalončík (Vandas, Livingston), 59. Haščák (Svitana, Skokan)

Rozhodovali: Baluška, Štefík - D.Konc ml., J.Konc ml., vylúčenia na 2 min: 3:4, presilovky a oslabenia: 0:0

Trenčín: Karjalainen - Lemcke, Ackered, E.Švec, Starosta, Bokroš, Jalasvaara, Rajnoha - Okuliar, Paukovček, Hecl - Kettunen, Rehuš, Berisha - Chromiak, Reddick, Valach - Sádecký, J.Švec, Sojčík - Kukuča

Poprad: Vošvrda - Ulrych, Drgoň, Dalhuisen, Seigo, M.Hudec, D.Brejčák, Kramár, Hajnik - Marcel Haščák, Skokan, Svitana - Livingston, Bjalončík, Vandas - Tavi, Zagrapan, Handlovský - Matúš Paločko, Preisinger, Mešár

Zvolen - Detva 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)

Góly: 18. Stupka (Kubka, M. Halama), 28. Hraško (Zuzin, J. Mikúš), 40. McPherson (Nuutinen, Melancon), 56. R. Bondra (Kelemen, J. Mikúš) - 9. Lalík (Čacho, King), 21. Ščurko (V. Fekiač, M. Ľupták), 59. T. Klíma (J. Sýkora).

Rozhodovali: D. Konc st., Snášel ml. - Šefčík, Ľ. Šoltés, vylúčení na 2 min: 4:4, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Zvolen: Rahm - Kotvan, Betker, Melancon, Ivan, Kubka, Hraško, Meliško - Kelemen, J. Mikúš, R. Bondra - Kolenič, Viedenský, Nuutinen - Stupka, Zuzin, Mc Pherson - Chlepčok, M. Halama, Marcinek

Detva: R. Petrík -F. Fekiač, Jendroľ, Gachulinec, Rymsha, King, Lalík, O. Turan, Matej Bača - Ščurko, V. Fekiač, M. Ľupták - J. Sýkora, Downing, P. Valent - Charbonneau, Čacho, Cox - Žilka, T. Klíma, Ferguson

Hlasy po zápase:

Peter Oremus, tréner Zvolena: "Po desaťdňovej prestávke sme sa snažili mať dobrý vstup do súťaže, čo sa podarilo týmto víťazstvom. Bolo plne zaslúžené, vytvorili sme si dostatok šancí i tlak. Trošku sme si to v závere skomplikovali, ale tri body tešia a musíme v takomto trende pokračovať ďalej. Dnes rozhodli aj presilovky, dali sme v nich dva góly a dôležitý bol aj obrat z 1:2 na 3:2. Škoda, že sme nedali viac gólov, príležitostí sme mali na to viac než dosť."

Ernest Bokroš, tréner Detvy: "Hoci sme nezískali ani jeden bod, tak nemôžem byť nespokojný, pretože mužstvo podalo dobrý výkon. Zaslúžili by sme si zaň nejaký bod. Zápas sa hrá na góly a my sme dali iba tri. Boli tam na našej strane zbytočné vylúčenia, súper ich aj využíval. Celkovo však tím dobre pracoval, no raz musela prísť i prehra so Zvolenom, gratulujem teda súperovi k víťazstvu."

Radovan Bondra, strelec víťazného gólu Zvolena: "Detva bola jediná, ktorá nás porazila štyrikrát v tejto sezóne, takže prehrať sme už nechceli. Hoci sa tak dialo v prvej polovici zápasu, dostali sme nešťastné góly, tak sme to napokon zlomili. Duel hodnotím pozitívne, mali sme zväčša prevahu, boli sme silní na puku a vytvárali sme si aj dostatok šancí."

Slovan Bratislava - Banská Bystrica 0:3 (0:0, 0:3, 0:0)

Góly: 21. Ihnačák (Breton, Mlynarovič), 30. Vašaš (Žiak), 37. Žiak (Bdžoch, Tamáši).

Rozhodovali: Novák, Kalina - Gegáň, Jedlička, vylúčení: 6:10 na 2 min, navyše Ihnačák (B.Bystrica) 10 min za nešportové správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.

Slovan Bratislava: Gudlevskis - Sersen, Brodzinski, Meszároš, Štajnoch, Bačik, Ališauskas, Maier, Valach - Matoušek, Harris, Zigo - Ranford, Urbánek, Šišovský - Peluso, Bortňák, Rapáč - Kundrik, Uram, Jendek

Banská Bystrica: Belányi - Breton, Crevier, Cardwell, Ďatelinka, Žiak, Bdžoch, Ganz, Sojka - Sukeľ, Ihnačák, Faško-Rudáš - Sloboda, Mlynarovič, D'Aoust - Vašaš, Dvorský, Lamper - Kabáč, Tamáši, Výhonský

Hlasy po zápase:

Marián Bažány, tréner Slovana: "Gratulujem Banskej Bystrici k víťazstvu, my sme sklamaní. Po uplynulých zápasoch sme nespokojní s prístupom. Nezačali sme dobre a od toho sa odvíjal celý zápas. Banská Bystrica hrala jednoduchý hokej a to dnes na nás stačilo."

Tuukka Poikonen, tréner Banskej Bystrice: "Som veľmi spokojný, tento triumf na Slovane chutí o niečo viac. Musím vyzdvihnúť skvelú defenzívu, ktorá nám dnes priniesla víťazstvo."

Košice - Nové Zámky 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)

Góly: 43. Chovan (Klhůfek) - 8. Jurík (Obdržálek, Seppänen), 13. Clarke (Števuliak), 60. Rogoň.

Rozhodovali: T. Orolin, Žák - Frimmel, Bogdaň, vylúčení: 3:5 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, bez divákov.

Košice: Vay - Pavlin, Nemčík, Michalčin, Růžička, Slovák, Deyl, Petran - Réway, Mráz, Chovan - Klhůfek, Poirier, Lapšanský - Milý, Eliaš, Jokeľ - Jenyš, Havrila, Frič - Štefančík

Nové Zámky: Kiviaho - Västilä, Hain, Roman, Clarke, Holenda, Fereta, Šeliga - Okoličány, Iacobelis, Varga - Obdržálek, Seppänen, Jurík - Rogoň. Doggett, Števuliak - Majdan, Ondrušek, Zahradník - Tóth

Hlasy po zápase:

Jan Šťastný, tréner HC Košice: "Do prvej tretiny sme nastúpili ľahkovážne. Vedeli sme, že ak chceme vyhrať, musíme nastúpiť stopercentne koncentrovaní, no dostali sme dva góly v prvej tretine. Po nej nastala v šatni menšia búrka, pretože deväť dní sme trénovali a pripravovali sa na tento zápas, no predviedli sme neospravedlniteľný vstup do zápasu. To je dôvod, prečo sme tam, kde sme. Je to pre mňa sklamanie a nechápem hráčov, ktorí si neuvedomujú, že sa ešte hrá o veľa bodov. Hráči to určite pocítia na najbližšom mítingu aj na tréningu na ľade."

Marek Dubec, asistent trénera HC Nové Zámky: "Samozrejme, sme spokojní. Na veľkom košickom ľade sa nevyhráva ľahko. Začali sme výborne, v prvej tretine sme mali viacero šancí a podarilo sa nám eliminovať dva ofenzívne silné košické útoky. Košičania postupne zvýšili tempo, ale aj na to sme dokázali reagovať. V závere sme si to skomplikovali zbytočnými faulami. Mali sme nejaké tutovky, ktoré sme mohli premeniť a záver by bol pokojnejší. Tieto tri body nám pomôžu a verím, že na ne nadviažeme aj v ďalšom zápase."

Liptovský Mikuláš - Miškovec 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Góly: 56. Štrauch (Kurali, Ru. Huna) - 7. Walker (Osterberg, Vojtkó), 27. Magosi (Galanisz, Csányi), 43. Göz (Osterberg, Rundkvist), 46. Galanisz (Szirányi, Anderson).

Rozhodovali: Stano, Adamec - Stanzel, Jurčiak, vylúčení: 3:6 na 2 min, navyše Walker (DVTK) 10 min za nešportové správanie sa, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Liptovský Mikuláš: Kozel - Kurali, Nemec, Mezovský, Valtola, Rusina, Pavúk, Droppa, Parobek - Ru. Huna, Uhrík, Štrauch - Michalík, Surový, Hamráček - Vybiral, Haluška, Kalousek - Židek, Duran, Dunčko

Miškovec: Adorján - Wehrs, Fredriksson, Szirányi, Kiss, Göz, Láda, Vojtkó, Hadobás - Anderson, Vas, Rokaly - Osterberg, Rundkvist, Walker - Magosi, Galanisz, Csányi - Lövei, Miskolczi, Ritó.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Michalovce potvrdili skvelú formu, proti Slovanu zažiaril 20-ročný brankár