Poprad má finále na dosah, v Michalovciach rozhodlo predĺženie

Hokejisti Popradu.
Hokejisti Popradu. (Autor: TASR/AP)
TASR|22. apr 2021 o 20:46

Prvýkrát v sérii neuspel domáci tím.

Tipos extraliga - semifinále - 5. zápas:

Michalovce - Poprad 2:3 pp (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)

Góly: 11. Lalancette (Kolusz, Mudrák), 52. Erkinuntti (Mudrák, Lalancette) - 30. Skokan (Svitana, Drgoň), 36. Skokan (Svitana, Haščák), 62. Livingston (Tavi, Hudec)

Rozhodovali: D. Konc st., Novák - D. Konc ml., Kacej, vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

/stav série: 2:3/

Michalovce: Tomek - Southorn, Mihálik, Mudrák, Kolusz, McCormack, Ťavoda, Šedivý - Korhonen, Galamboš, Erkinjuntti - Takáč, Lalancette, Lehtonen - Regenda, Suja, Bartánus - Török, Karaffa, Šoltés - Lačný

Poprad: Vošvrda - Brejčák, Drgoň, Dalhuisen, Seigo, Hudec, Ulrych, Kramár - Haščák, Skokan, Svitana - Vandas, Preisinger, Handlovský - Tavi, Zagrapan, Livingston - Mashinter, Matej Paločko, Mešár - Jevoš

MICHALOVCE. Hokejisti Popradu zvíťazili v piatom semifinálovom zápase Kaufland play off Tipos extraligy nad Michalovcami 3:2 po predĺžení. 

V atraktívnej konfrontácii tímov z východného Slovenska prvýkrát uspeli na ľade súpera, a tak v sérii hranej na štyri víťazné zápasy vedú 3:2. 

O osude štvrtkového stretnutia rozhodol v 62. minúte James Livingston. 

Šiesty duel je na programe v sobotu 24. apríla od 17.00 h v Poprade. Víťaz série sa vo finále stretne s HKM Zvolen, ktorý vyradil Slovan Bratislava. 

Poprad sa dočkal až v polovici zápasu

V prvej tretine boli aktívnejší hráči Popradu, ale lepšiu streleckú efektivitu ukázali domáci. Tí neinkasovali pri sľubných šanciach Zagrapana a Svitanu a do vedenia išli v 11. minúte, keď Lalancette prekonal Vošvrdu. 

V 24. minúte nezvýšil náskok domácich fínsky útočník Korhonen a brankár Popradu si krátko na to poradil aj so šancami Takáča.

Hostia sa v 29. minúte dostali k presilovke, v ktorej zovreli súpera. Po faule Mihálika mali dokonca početnú výhodu o dvoch hráčov a po krížnej prihrávke Svitanu vyrovnal skóre Skokan - 1:1. 

Predĺženie netrvalo ani dve minúty

Hostí gól nabudil, získali väčšiu sebaistotu a v 36. minúte už viedli, keď opäť Skokan strelou švihom prekonal brankára Tomeka. 

Úvod tretej časti priniesol presilovky pre oba tímy, no bez zmeny skóre.

Hráči Michaloviec sa snažili o vyrovnanie, výrazne pridali na aktivite a dočkali sa aj gólovej odmeny. V 50. minúte ešte v sľubnej šanci nevyrovnal Regenda, ale o dve minúty neskôr Erkinjuntti prestrelil Vošvrdu - 2:2.

V závere tretej tretiny mali viac z hry domáci, niekoľko šancí však mal aj Poprad, no skóre sa už v riadnom hracom čase nezmenilo.

Predĺženie trvalo iba necelé dve minúty. Po strele Taviho sa k odrazenému puku dostal kanadský útočník Livingston a zblízka prekonal Tomeka.

Hlasy po zápase /zdroj RTVS/:

Tomek Valtonen, tréner Michaloviec: "Tretia tretina bola naša najlepšia. Dovtedy sme nehrali príliš dobre, no vrátili sme sa do zápasu. Nanešťastie, o výsledku rozhodla naša individuálna chyba, ktorú súper využil. Potrebujeme viac snahy, musíme hrať celých 60 minút."

Peter Mikula, tréner Popradu: "Okrem tretej tretiny sme mali výrazne navrch. Počas prvých deviatich minút sme domácich dostali pod tlak. Vtedy sme mohli rozhodnúť o zápase, no ten sa neskôr vyrovnal hru, najmä v 3. tretine. Myslím, že sme mali viac gólových príležitostí. Mali sme aj málo vylúčených, zároveň sme ubránili presilovky súpera. Naďalej sú však šance na postup 50:50."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Poprad má finále na dosah, v Michalovciach rozhodlo predĺženie