Obrovská dráma v závere. Michalovce vedú nad Popradom 2:0 na zápasy

Michalovce - Poprad.
Michalovce - Poprad. (Zdroj: TASR/Roman Hanc)
TASR, Sportnet|16. apr 2021 o 21:31 (aktualizované 17. apr 2021 o 00:40)

Rozhodli samostatné nájazdy.

Tipos extraliga - semifinále - 2. zápas: 

Michalovce - Poprad 3:2 sn (1:1, 1:0, 0:1, - 0:0, 1:0)

Góly: 6. Takáč (Lalancette, Southorn), 27. Galamboš (Ťavoda, Bartánus), rozh. nájazd: Regenda - 8. Livingston (Skokan, Drgoň) 60. Dalhuisen (Preisinger)

Rozhodovali: Stano, Goga - Gegáň, D. Konc mlvylúčení: 3:6 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

/stav série 2:0 pre Michalovce/

Michalovce: Škorvánek - Mudrák, Mihálik, McCormack, Ťavoda, Louis, Ťavoda, Šedivý - Korhonen, Lalancette, Erkinjuntti - Takáč, Suja, Šoltés - Regenda, Galamboš, Bartánus - Török, Lehtonen, Mašlonka - Lačný

Poprad: Vošvrda - Brejčák, Drgoň, Dalhuisen, Seigo, Hudec, Ulrych, Kramár - Haščák, Skokan, Svitana - Vandas, Preisinger, Handlovský - Tavi, Zagrapan, Livingston - Mashinter, Matej Paločko, Mešár - Jevoš

MICHALOVCE. Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v druhom semifinálovom dueli Kaufland play off Tipos extraligy nad HK Poprad 3:2 po predĺžení a samostatných nájazdoch.

Rozhodujúci premenil v deviatej sérii Pavol Regenda. Michalovčania sa v sérii hranej na štyri víťazné zápasy ujali vedenia 2:0. Tretí duel je na programe v pondelok 19. apríla v Poprade.

Lepší vstup do zápasu mali domáci. Tí síce v 3. minúte nevyužili presilovku, no po nej v prečíslení Lalancette uvoľnil za obranou Popradu Takáča, ktorý prekonal Vošvrdu - 1:0. Náskok Michaloviec vydržal iba do prvej presilovky Popradu, ktorá prišla v 8. minúte. V nej Livingston vyťažil zo Skokanovej reakcie na odrazený puk a upravil na 1:1.

Domáci získali tesný náskok späť v 27. minúte. Ťavodovu strelu tečoval Galamboš a Vošvrda inkasoval na 2:1.

V úvode tretej časti dominovali pozorné defenzívy a skóre nezmenilo ani niekoľko vylúčení. So sľubnej šance sa v 58. minúte dostal Regenda, no Vošvrdu neprekonal a krátko na to vznikla sľubná šanca na opačnej strane. Domáci umnou hrou dlho bránili tesný náskok, no prišli oň 36 sekúnd pred koncom tretej tretiny.

Preisinger v útočnom pásme prenechal puk Dalhuisenovi a ten prestrelil Škorváneka - 2:2.

V predĺžení nerozhodli napriek sľubným príležitostiam Skokan, Takáč ani Dalhuisen. V samostatných nájazdoch sa presadili Lalancette, Seigo, Bartánus, Haščák, Korhonen, Svitana a víťazstvo domácich napokon zariadil Regenda.

Hlasy po zápase:

Juraj Faith, asistent trénera Michaloviec: "Po víťaznom zápase musíme byť spokojní, odviedli sme maximum. Musím uznať, že v predĺžení bol súper lepší. Nás však, už druhý zápas po sebe, podržal brankár Škorvánek. Sme radi, že sme vďaka víťazstvu po nájazdoch opäť využili domáci ľad."

Peter Mikula, tréner Popradu: "V prvej tretine boli domáci lepší. Síce sme to potom vyrovnali, ale trápili sme sa s koncovkou. V predĺžení sme mali hru v rukách, no naša slabšia koncovka sa prejavila aj v samostatných nájazdoch. Súperovi blahoželám k výhre a druhému bodu."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Obrovská dráma v závere. Michalovce vedú nad Popradom 2:0 na zápasy