Detva potvrdila dobrú formu, na ľade súpera neinkasovala ani gól

Hokejisti Detvy na ilustračnom zábere.
Hokejisti Detvy na ilustračnom zábere. (Autor: SITA)
TASR|16. dec 2020 o 20:46

Dva góly strelil útočník Čacho.

MIŠKOVEC. Hokejisti HC 07 Detva zvíťazili v stredajšej dohrávke 8. kola Tipos extraligy na ľade DVTK Jegesmedvék Miškovec 4:0.

Hráči Detvy tým potvrdili stúpajúcu formu, keď vyhrali päť z uplynulých šiestich zápasov. Pre Miškovec je to už siedma prehra po sebe.

Domáci chceli pretrhnúť nepriaznivú sériu a v prvej tretine sa vyznačovali častou streľbou. Brankár Detvy však viackrát podržal svoj tím a hostí povzbudil aj gól Charbonneaua, ktorý sa trafil spomedzi kruhov.

Druhá tretina priniesla vyrovnanejší hokej, no góly opäť dávali iba hostia. Jej úvod priniesol nevyužité šance Downinga aj Kissa, no v 28. minúte už bolo 0:2. Charbonneau nahodil puk pred bránku domácich a Cox ideálne tečoval.

Domácich definitívne zlomili dve oslabenia. Čacho najskôr tečom upravil na 0:3 a v 39. minúte ten istý hráč zužitkoval dôraz pred bránkou súpera.

Aj tretia časť vyznela strelecky pre domácich, no defenzívna hra hostí bola veľkou prekážkou. Na víťazstve hostí už nič nezmenili ani viaceré vylúčenia.

Tipos extraliga - dohrávka 8. kola:

Miškovec - Detva 0:4 (0:1, 0:3, 0:0)

Góly: 20. Charbonneau (Cox, Čacho), 28. Cox (Charbonneau), 36. Čacho (Rymsha, Cox), 39. Čacho (Rais, Rymsha).

Rozhodovali: Müllner, Štefik - Orolin, Synek, vylúčení: 7:2 na 2 min., presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0.

Miškovec: Kiss - Szirányi, Wehrs, D. Kiss, Wolff, Vojtkó, Rauhauser, Láda - Jordan, Osterberg, Csányi - Magosi, Galanisz, Rokaly - Szalma, Páterka, Révész - Turbucz, Miskolczi, Lövei

Detva: Sholl - F. Fekiač, Korím, Rais, Rymsha, Gachulinec, Lalík, Bakala, Jendroľ - Ščurko, V. Fekiač, Ľupták - Charbonneau, Čacho, Cox - Downing, Valent, Sýkora - Halama, Klíma, Askarov

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Detva potvrdila dobrú formu, na ľade súpera neinkasovala ani gól