Slovan otočil proti Zvolenu, hokejisti Miškovca zaskočili Poprad

Hokejisti HC Slovan Bratislava sa radujú z gólu.
Hokejisti HC Slovan Bratislava sa radujú z gólu. (Autor: TASR)
Sportnet|18. dec 2020 o 21:23

Hráči Slovana rozhodli až v nájazdoch.

BRATISLAVA. Hokejisti Miškovca zvíťazili v dohrávke 6. kola Tipos extraligy na ľade HK Poprad 4:2. Miškovec triumfoval po siedmich prehrách.

Hostia viedli ešte v 57. minúte 3:0, Poprad sa dvoma gólmi vrátil do hry o body, no finiš prišiel neskoro. Hostia spečatili víťazstvo gólom do prázdnej bránky.

Poprad nepotvrdil rolu favorita

Favoritom boli hráči Popradu, ale lepší vstup mali hostia. Obranca Wolff zakončil svoj ofenzívny výpad ideálne a od 46. sekundy hostia viedli. Popradčania sa nevedeli dostať do gólových pozícií a obranu hostí v prvej tretine neprekvapili.

Domáci v prostrednej časti dokonca inkasovali až dvakrát. Poprad sa prvýkrát presadil v 57. minúte zásluhou Ervinga a o dve minúty neskôr znížil na rozdiel jedného gólu Handlovský.

Nakoniec to však nestačilo. Posledný zásah zaznamenal z vlastného pásma hosťujúci Galanisz. Poprad napriek prehre zostal na čele Tipos extraligy.

Slovan zvládol nájazdy

Hokejisti Slovana Bratislava zdolali na domácom ľade HKM Zvolen 3:2 po samostatných nájazdoch. Rozhodujúci nájazd premenil v siedmej sérii Rastislav Gašpar.

Slovan natiahol sériu víťazstiev v najvyššej súťaži na štyri zápasy a v tabuľke sa posunul na tretiu priečku, keď o skóre preskočil práve svojho piatkového súpera.

Slovan nastúpil premiérovo s Petrom Šišovským, nová posila sa proti Zvolenu predstavila v prvom útoku domácich. Tí boli v prvej tretine aktívnejší, HKM sa prevažne bránil.

Do vedenia sa dostal v 10. minúte Slovan zásluhou Bučeka, v druhej tretine však Zvolen otočil dvoma gólmi. v 54. minúte poslal zápas do predĺženia O'Donnell.

V závere sa ešte hra otvorila, oba tímy mohli rozhodnúť, vyznamenali sa obaja brankári. V predĺžení gól nepadol, a tak prišli na rad samostatné nájazdy. Päť sérií nestačilo, nakoniec sa tešili hráči Slovana.

Tipos extraliga - 6. kolo - dohrávka:

Poprad - Miškovec 2:4 (0:1, 0:2, 2:1)

Góly: 57. Erving (Tavi, Ulrych), 59. Handlovský (Drgoň, Haščák) - 1. Wolff, 36. Galanisz (Rokaly, Rauhauser), 37. Jordan (Revesz, Magosi), 60. Galanisz

Rozhodovali: Zák, Valach - Jurčiak, Tvrdoň, vylúčení: 4:5 na 2 min., navyše Skokan (Pop.) 5 min. + DKZ za narazenie na mantinel, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, bez divákov

HK Poprad: Vošvrda - Repe, Drgoň, Dalhuisen, Brejčák, Ulrych, Erving, Hudec - Svitana, Skokan, Haščák - Vandas, Preisinger, Handlovský - Tavi, Zagrapan, Livingston - Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko - Jevoš

Miškovec: Adorján - Wehrs, Szirányi, Wolff, D. Kiss, Rauhauser, Vojtkó, Láda - Jordan, Osterberg, Csányi - Magosi, Galanisz, Rokaly - Szalma, Révész, Páterka, Révész - Turbucs, Miskolczi, Lövei

Hlasy po zápase

Ján Šimko, asistent trénera Popradu: "Dnešný zápas sme chytili zo zlého konca. V druhej tretine, kedy sme získali územnú prevahu, sme sa dostali do päťminútového oslabenia. V ňom nám súper odskočil o ďalšie dva góly. Až v samom závere zápasu sme sa dostali k ucelenému hernému prejavu. Výsledok sa nám podarilo aspoň skorigovať. Ako líder tabuľky by sme sa nemali takýmito kolísavými výkonmi hlavne na domácom ľade prezentovať."

Dave Allison, tréner Miškovca: "Mali sme dobrý štart do zápasu. Dali sme hneď gól. Potom sme pridali v druhej tretine ďalšie dva v presilovke. Hrali sme proti silnému súperovi. Boli sme v ťažkom rozpoložení. Hráči si zaslúžia pochvalu za víťazstvo. Zaslúžene môžu oslavovať."

Slovan Bratislava - Zvolen 3:2 sn (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 10. Buček (Ališauskas), 54. O'Donnell (Bačik, Valach), rozh. nájazd Gašpar - 33. Hraško (Kubka, Stupka), 35. R. Bondra (J. Mikúš, Kelemen)

Rozhodovali: Müllner, Snášel - Gegáň, Hercog, vylúčení: 4:7 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Slovan: Makarov - Ališauskas, Sersen, Štajnoch, Maier, Valach, Bačik, Beňo - Šišovský, Kytnár, Zigo - O'Donnell, Urbánek, Gašpar - Rapáč, Bortňák, Buček - Studenič, Petráš, Kundrík - Jasenec

Zvolen: Rahm - Hatala, Betker, Melancon, Meliško, Kubka, Hraško, Daniš, Gajdoš - Kelemen, J. Mikúš, R. Bondra - Nuutinen, Helewka, Zuzin - Marcinek, Tibenský, Stupka - Ďuriš, Gubančok, Chlepčok

Hlasy po zápase

Roman Stantien, tréner Slovana: "Zápas bol vyrovnaný, remíza v riadnom hracom čase je asi spravodlivá. V druhej tretine sme nevyužili naše gólové šance, súper dal hneď na to gól, bolo to typické 'nedáš, dostaneš'. Bolo dôležité, že v tretej tretine sme sa ubránili v oslabení 3 na 5.

V predĺžení sme to mohli ukončiť, mali sme viac šancí ako súper, v nájazdoch sme boli úspešnejší aj vďaka nášmu brankárovi. Absencie Meszároša, Harrisa a Ranforda sú citeľné, sú to hráči, ktorí nás ťahajú, vedia sa presadiť najmä gólovo. Musíme si poradiť aj bez nich, som rád, že to vyšlo aspoň v nájazdoch."

Peter Oremus, tréner Zvolena: "Prvá tretina nebola podľa našich predstáv. V druhej sme sa viac tlačili do bránky a dostali do vedenia. Chýbalo nám viac striel v presilovkách. Remíza po predĺžení je zaslúžená, gratulujem Slovanu, že vyhral na nájazdy. Samozrejme, dva body by boli lepšie, ale aj s jedným sme spokojní."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Slovan otočil proti Zvolenu, hokejisti Miškovca zaskočili Poprad