Šampionát doma? Môže to byť veľká výhoda, tvrdí kapitán devätnástky

Timotej Jambor.
Timotej Jambor. (Autor: Akadémia MŠK Žilina)
Ivan Mriška|16. jún 2022 o 17:30

Prioritou je postup zo skupiny.

V nedávno skončenom ročníku Fortuna ligy strelil štyri góly. Výraznou mierou sa pričinil o úspech MŠK Žilina v mládežníckej Lige majstrov, kde to Žilinčania dotiahli do osemfinále.

Útočník TIMOTEJ JAMBOR potvrdzuje svoju kvalitu aj v národnom mužstve do 19 rokov, za ktoré zaznamenal šesť presných zásahov.

Streleckú pohodu si chce preniesť aj na domáci šampionát EURO U19, ktorý sa premiérovo uskutoční na Slovensku. Slovenský výber povedie ako kapitán.

Premiérový zápas Slovenska na EURO U19 sa blíži. Stúpa aj napätie v kabíne?

V posledných dňoch cítime, že veľký deň sa blíži. Najskôr sme mali tréningový kemp, kde sme to extra neriešili. Každou hodinou sa však očakávania a zdravý stres stupňujú.

Ako prebiehala príprava na turnaj?

Prvý týždeň v Dunajskej Strede bol viac o taktike. Druhý v Liptovskom Mikuláši zas o hernej praxi a príprave. Pár dní pred prvým stretnutím dolaďujeme posledné veci.

Okrem prípravy sme absolvovali mimofutbalové aktivity, na Liptovskej Mare sme mali teambuilding. Je dobré, keď hráči spolu trávia čas aj mimo ihriska.

Počas dvoch dní voľna sme sa stretli tiež s rodičmi a kamarátmi.

Postupne si zmeriate sily s Francúzskom, Talianskom a Rumunskom. Čo hovoríte na skupinu, ktorú vám vyžreboval Martin Škrtel?

Osobne som s týmto výberom spokojný. Všetky mužstvá na turnaji sú kvalitné, preto si nemôžeme vyberať. Tešíme sa na každý zápas a o to viac, keď to je so zvučným súperom.

I keď máme ťažkú skupinu, môžeme uhrať dobrý výsledok. A zviditeľniť sa.

Veríte v postup?

Áno. Ak ukážeme svoje silné stránky, vyhrať môžeme s každým. Stretnutia budú náročné, no verím, že získame dosť bodov a pôjdeme ďalej.

Máte na jednotlivých súperov špeciálnu taktiku?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Šampionát doma? Môže to byť veľká výhoda, tvrdí kapitán devätnástky