Sahajda vyhral preteky v Poľsku, Pejpková finišovala v Čechách tretia

Maratónska hviezda. Tibor Sahajda chce po  MMM zažiariť aj v Berlíne.
Maratónska hviezda. Tibor Sahajda chce po MMM zažiariť aj v Berlíne. (Autor: tasr)
SITA|11. nov 2019 o 14:42

Slovák zvíťazil s náskokom 20 sekúnd.

BRATISLAVA. Najlepší slovenský vytrvalec Tibor Sahajda (BMSC Bratislava) absolvoval mesiac a päť dní po úspešnom Medzinárodnom maratóne mieru (MMM) v Košiciach, kde si posunul osobný rekord v maratóne na 2:15:25 h, prvé preteky.

V poľskom Rzeszówe vyhral v solídnej medzinárodnej konkurencii 7. ročník cestného behu na 10 km (PKO Bieg Niepodległości) časom 30:16 min. Za lanským osobným rekordom zaostal len o desať sekúnd.

Prvé tri kilometre sa iba taktizovalo, na štvrtom som preto nasadil trhák a súperom som ušiel. V chladnom počasí sa mi bežalo dobre, ale posledný kilometer už bol náročný. Ešte nie som poriadne vybehaný.


Tibor Sahajda

"Prvé tri kilometre sa iba taktizovalo, na štvrtom som preto nasadil trhák a súperom som ušiel. V chladnom počasí sa mi bežalo dobre, ale posledný kilometer už bol náročný. Ešte nie som poriadne vybehaný,“ komentoval 28-ročný Tibor Sahajda svoj rzeszowský triumf.

Sahajda zvíťazil s náskokom 20 sekúnd pred Poliakom Robertom Glowalom (30:36), tretí Ukrajinec Serhij Rybak zaostal o ďalšie dve sekundy. Bežalo sa na certifikovanej 10-kilometrovej mestskej trati, na ktorej sa v minulosti uskutočnil aj poľský šampionát. Ďalší štart plánuje v sobotu 23. novembra na M-SR v krose v súťaži vytrvalcov v anglickom parku kaštieľa Betliar neďaleko Rožňavy.

Dobre si nedávno počínala aj dvojnásobná slovenská olympionička v maratóne Katarína Pejpková (za slobodna Berešová). V 34. ročníku Hornickej desítky vo Frýdku-Místku skončila vytrvalkyňa TJ Obal servis Košice tretia za 35:55 min za Češkou Anetou Chlebíkovou (34:29) a Alinou Bošehukovou z Ukrajiny (35:35).

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Sahajda vyhral preteky v Poľsku, Pejpková finišovala v Čechách tretia