Tuchel skritizoval mladíkov: Bolo nemožné vyhrať, nepredviedli sme absolútne nič

Tréner PSG Thomas Tuchel.
Tréner PSG Thomas Tuchel. (Autor: Christophe Ena TASR/AP)
SITA|18. apr 2019 o 11:06

Futbalisti Paríža opäť nevyužili šancu na zisk titulu.

NANTES. Ani na tretí pokus to futbalistom Paríža St. Germain nevyšlo. V troch kolách Ligue 1 2018/2019 po sebe mal tím PSG možnosť definitívne si zaistiť zisk titulu v najvyššej francúzskej súťaži.

Po remíze proti Štrasburgu (2:2) a vysokej prehre na pôde Lille (1:5) prišla ďalšia strata troch bodov, tentoraz na trávniku FC Nantes (2:3). Tím z Parku princov prehral dve ligové stretnutia po sebe prvý raz od novembra 2011.

Bez hviezd

Toto zlyhanie trénera Thomasa Tuchela mrzelo oveľa viac, ako predchádzajúca prehra o štyri góly.

"V Lille sme aspoň kontrolovali hru počas prvých 60 minút aj napriek tomu, že sme mali veľa zranených hráčov. Bolo to rozdielne, lebo ten zápas mal grády a bol na úrovni duelu Ligy majstrov. Tentoraz sme za celých 90 minút nič nepredviedli. Absolútne nič. Bolo pre nás nemožné zvíťaziť," nekompromisne hodnotil na pozápasovej tlačovej konferencii Tuchel a dodal:

"Vždy sa snažím brániť svojich hráčov, ale teraz tak učiniť nemôžem. Nantes si zaslúžilo víťazstvo. Ak by sme prehrali 1:4 či 1:5, nik by nemohol ani ceknúť."

PSG chýbalo v stredajšej dohrávke 28. kola mnoho hviezdnych hráčov. Nenastúpil ani jeden z útočného hviezdneho tria Neymar Jr. - Edinson Cavani - Kylian Mbappé. Na trávnik sa nedostali ani Ángel Di María, Juan Bernat, Thiago Silva či Marco Verratti.

Naopak, nemecký kouč dal príležitosť viacerým mladíkom, ktorí sa však neukázali vo výnimočnom svetle. "Sám neviem posúdiť, čo nám najviac chýbalo, ale toto je realita. Ako som povedal, hrali sme zle a prehrali sme oprávnene," doplnil Tuchel.

Povinné víťazstvo nad Monakom

Štvrtý pokus na zisk historicky ôsmeho ligového titulu a šiesteho za posledných sedem rokov bude mať PSG na Veľkonočnú nedeľu , keď v stretnutí 33. kola od 21.00 h doma privíta AS Monako.

Na čele súťaže majú Parížania aktuálne 81 bodov a 17-bodový náskok pred druhým OSC Lille, ktorý cez víkend zavíta na ihrisko Toulouse.

Paríž St. Germain rozšíri zbierku klubových trofejí už najbližšiu nedeľu iba v prípade, že proti Monaku získa plný počet bodov alebo dôjde k zaváhaniu Lille.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Tuchel skritizoval mladíkov: Bolo nemožné vyhrať, nepredviedli sme absolútne nič