Remíza so Slovanom ho sklamala. Štyrikrát nám chýbalo 10 cm, vravel tréner Midtjyllandu

V popredí gruzínsky obranca Guram Kašia, za ním na kolenách stredopoliar Aral Simsir v zápase FC Midtjylland - ŠK Slovan Bratislava v play-off Ligy majstrov.
Fotogaléria (12)
V popredí gruzínsky obranca Guram Kašia, za ním na kolenách stredopoliar Aral Simsir v zápase FC Midtjylland - ŠK Slovan Bratislava v play-off Ligy majstrov. (Autor: TASR/Ritzau Scanpix via AP)
SITA|22. aug 2024 o 10:52

S tímom si stanovil jasný cieľ postúpiť do hlavnej fázy Ligy majstrov.

BRATISLAVA. Úvodný duel bitky o Ligu majstrov medzi FC Midtjylland a ŠK Slovan Bratislava (1:1) mal remízové rozuzlenie a to dáva do odvety obom tímom stále reálnu šancu na postup.

Vzhľadom na veľkú kvalitu v mužstve dánskeho majstra ide o prekvapenie, aj tréner Thomas Thomasberg rátal s lepším výsledkom do odvety.

Pôvodne si želal víťazstvo o dva góly, ale veľa nechýbalo, aby Slovan zrušil Midtjyllandu sériu 14 súťažných zápasov bez prehry (9 víťazstiev - 5 remíz), ktorú Dáni naťahujú od konca apríla.

Domáci vyrovnali na 1:1 až v 79. min a napokon pridali do série 15. súboj, v ktorom zostali nezdolaní.

"Čakali sme lepšiu východiskovú pozíciu, výsledok je teda pre mňa sklamanie. Na druhej strane utvorili sme si veľa šancí a až trikrát sme trafili konštrukciu bránky súpera. Chýbala nám efektivita, čo vždy zamrzí," uviedol Thomas Thomasberg na klubovom webe.

Fotogaléria zo zápasu FC Midtjylland - ŠK Slovan Bratislava (1. zápas play-off Ligy majstrov)

"Tri-štyrikrát nám chýbalo zo desať centimetrov. Pár zákrokmi sa zaskvel ich brankár a raz mu pomohlo aj brvno. Inak by sme sa na to dívali, ak by sme tie šance premenili. Videl som však snahu v našom podaní. Po väčšinu zápasu to bolo naše mužstvo, ktoré sa snažilo neustále niečo vytvoriť. Súper ma neprekvapil tým, že hral organizovane a s maximálnym nasadením," pokračoval.

Thomasberg si stanovil s tímom jasný cieľ postúpiť do hlavnej fázy Ligy majstrov a pred budúcotýždňovou odvetou v Bratislave nemá pocit, že je to niečo priveľmi vzdialené.

"Proti Ferencvárosu sme doma vyhrali o dva góly a do odvety sme to išli už len udržať. Teraz je iná situácia a na Slovensko pôjdeme útočiť. Musíme si ten postup vybojovať v druhom zápase, ale stále to vidím tak, že naše vyhliadky sú dobré. Musíme však premeniť šance.," zamyslel sa 49-ročný dánsky tréner na webe fcm.dk.

Odvetný súboj play-off o hlavnú fázu Ligy majstrov 2024/2025 odohrajú na bratislavskom Tehelnom poli v stredu 28. augusta od 21.00 h.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Remíza so Slovanom ho sklamala. Štyrikrát nám chýbalo 10 cm, vravel tréner Midtjyllandu