PML 7 ponúkne výborný bratovražedný zápas o titul

Titulový súboj Tutura vs Malina.
Titulový súboj Tutura vs Malina. (Autor: PML)
Svet MMA|1. aug 2023 o 14:14

Čaká nás tvrdý česko-slovenský duel.

TRENČÍN. Štartová listina turnaja PML 7 sa začína odkrývať a prvý potvrdený súboj predstavuje skutočnú lahôdku. PML v Trenčíne spozná svojho ďalšieho šampióna.

Na jednej strane ringu bude stáť vychádzajúca hviezda českej muaythai scény Ondřej Malina.

Bojovník, ktorý minulý rok v Prahe zdolal pred limitom aj Matouša Kohouta, je v rámci PML stále neporazený a v ďalšom vystúpení ho nemôže čakať nič iné ako titulová príležitosť.

Proti Malinovi bude zápasiť pre zmenu vychádzajúca hviezda slovenskej scény, Juraj "Bigfoot" Tutura. Lekciu vysokej školy thajského boxu od neho na vlastnej koži pocítil v úvode tohto roka Chorvát Brankovič, ktorého Tutura poslal k zemi v druhom kole.

"Ide o najväčší zápas, aký sa dá momentálne postaviť na česko-slovenskej scéne thajského boxu, stretnú sa tu dva obrovské talenty. Už dávnejšie sa hovorilo, že ľudia chcú vidieť súboj Malina - Tutura a teraz sa toto prianie fanúšikom splní.

Je to najočakávanejší zápas na muay thai scéne, ktorý zaujíma každého fanúšika nášho športu," avizuje nadšene promotér PML Tomáš Tadlánek.

Aj aktéri súboja si uvedomujú jeho veľkú prestíž. "Myslím, že celá česká i slovenská stand up scéna čaká na tento zápas. Súper je viac než kvalitný a o to viac sa na to teším," hlási Malina a avizuje jednoznačný útok na ukončenie pred limitom.

Nič iné si ani nepripúšťa. "Tretie kolo, TKO a opasok pôjde ku mne. Konečne ten titul budem mať. Je to môj najbližší cieľ, čo mám v hlave," pokračuje.

Český reprezentant už má zisk titulu v PML dlhodobo vytýčený ako jasný cieľ a je blízko jeho naplnenia. Potrebuje ešte zdolať poslednú prekážku, avšak vraví sa, že posledný krok býva najťažší a v tomto prípade sa to naozaj môže naplniť.

Tutura má skúsenosti aj z veľkých zápasov, bojoval už s menami ako Benko, Kozubovský či Talafous. Odkazom súpera, ktorý ho plánuje ukončiť pred limitom, sa príliš netrápi a tejto predpovedi Malinu logicky nedáva veľkú šancu.

On sám sa neupína na konkrétnu predpoveď a nerieši, či vyhrá po ukončení alebo na body. "Samozrejme, že môžem vyhrať pred limitom a budem rád, ak sa to podarí, ale nie je to moja priorita. Je to pre mňa veľká vec a budem sa veľmi snažiť získať tento titul," odkázal Tutura.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»PML 7 ponúkne výborný bratovražedný zápas o titul