Tévez nechcel striedať, u trénera City za to skončil

Carlos Tévez
Carlos Tévez (Autor: SITA/AP)
SITA|28. sep 2011 o 10:45

Tréner Manchestru City Roberto Mancini uviedol, že argentínsky útočník u neho skončil za to, že nechcel nastúpiť v druhom polčase zápasu proti Bayernu Mníchov. Tevéz sa bráni, že došlo k nedorozumeniu.

MNÍCHOV. Carlos Tévez asi skončil v Manchestri City. V druhom polčase utorkového zápasu A-skupiny Ligy majstrov na ihrisku Bayernu Mníchov odmietol pokyn trénera anglického klubu Roberta Manciniho na rozcvičenie pred striedaním, čím definitívne stratil jeho dôveru.

"U mňa skončil," komentoval taliansky kouč postoj argentínskeho útočníka, ktorý už po skončení uplynulej sezóny márne hľadal nové pôsobisko, a tak sa ako zmluvný hráč City vrátil na Britské ostrovy.

"Som veľmi sklamaný, pretože ide o Carlosa. V špičkovom klube je neprípustné, aby niekto odmietol pomôcť svojim spoluhráčom. Čo som mu na to povedal, zostane medzi nami dvoma. Ak však mám posunúť tento tím dopredu, Carlos s nami viac nemôže hrať," vysvetlil svoj rozsudok Mancini.

Tréner anglického tímu predtým vyvolal rozpaky striedaním Sergia Agüera, keď v 55. minúte za nepriaznivého stavu 0:2 poslal na trávnik namiesto iného útočníka defenzívneho stredopoliara Nigela de Jonga. Až potom vydal prostredníctvom asistenta pokyn smerom k Tévezovi. Ten však pokrútil hlavou. "Odmietol sa ísť rozcvičiť a potom aj nastúpiť. Keď niekto dostáva toľko peňazí, aby hral za Manchester City... Už nikdy si nesmie zaň zahrať," vrátil sa k situácii Mancini.

Tévez hovorí o nedorozumení

Tévez sa bráni, že prišlo k nedorozumeniu a trénera nahnevať nechcel "Moje chovanie bolo zle pochopené. Chcem sa ospravedlniť všetkým fanúšikom za nedorozumenie, ktoré v Mníchove nastalo. Teraz nechcem rozoberať detaily prečo som nenastúpil, ale každopádne to nebolo preto, že by som nechcel," povedal pre Sky Sport Argentínčan.

Bývalý hráč West Hamu či Manchestru United absolvoval v tejto sezóne iba jedno kompletné stretnutie - v Ligovom pohári proti Birminghamu City.

Manciniho nahneval v zápase aj útočník Edin Džeko, ktorý v 55. minúte nezobral najlepšie, že ho taliansky tréner vystriedal. "Toto bolo poslednýkrát kedy niektorý z hráčov kýval hlavou po vystriedaní. Môže byť nahnevaný, ale iba vo vnútri," dodal taliansky kouč.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Tévez nechcel striedať, u trénera City za to skončil