Teória kopírovania na spôsob Ondreja Novotného

Vladimír Bilohuščin|18. apr 2019 o 02:00

Privlastňovanie si vecí, ktoré som vlastne nevymyslel, je stále v kurze.

Vidíme to na každom kroku, niekto niečo skopíruje, trochu tam primieša svojej fantázie, spropaguje to a keď to ľudia zožerú, tak to potom vydáva za najlepší produkt na svete, ktorý vymyslel, keď ho osvietilo. Azda najväčší majstri sú Číňania, ktorí odkopírujú a vydajú pod vlastnou značkou takmer čokoľvek.

Rovnako je to aj v našom domácom MMA, keď sa začínajú promotéri správať ako tvorcovia všetkého božstva. Reč je o vyjadreniach Ondřeja Novotného na adresu Pit Cage Fighting, ktoré nepriamo obvinil z kopírovania v dvoch epizódach relácie ´Letem světem´.

Ale poporiadku. Východné Slovensko zažije v prvej polovici roka iba dva turnaje, jeden v Poprade organizovaný PCF a druhý je Oktagon Prime v Košiciach. Ako to už býva, z celučičkého pol roka si vybrali takmer totožný termín, keď je podujatie PCF 21. a Oktagon 26. apríla. Tu je to ako hádka, čí bolo prvé kura alebo vajce, na jednej strane je pravda, že PCF dátum turnaja oznámilo už v decembri, na strane druhej Oktagon Prime je vlastne transformáciou košického Fusion, ktorý sa koná každý rok na konci apríla, čiže svoju pravdu majú obaja.

Tu to ale nekončí, pretože okrem toho, že sú Poprad a Košice blízko seba, obe organizácie ponúknu kvalitou podobné štartovky a dokonca aj kapacita oboch turnajov je takmer totožná s 3000 miestami na sedenie. Obe podujatia by si pritom zaslúžili vypredané haly, ale zatiaľ tomu tak nie je, čo zrejme Novotného trápi najviac a tak si neodpustil do konkurenta trocha rypnúť.

V poslednom programe ´Letem světem´ promotér naznačil, že PCF od Oktagonu kopíruje veci, nespresnil ale aké. Tak si skúsme zapolemizovať. Možno mal na mysli Open workout, ale počkať, ten sa robí predsa vo všetkých veľkých ligách. Možno mal na mysli profi štartovku, bez amatérskych zápasov. Asi nie, veď to je všade vo veľkých ligách. Možno zrušenie stolov pre papalášov a predstavenie kvalitného catteringu? No to má u nás iba Oktagon, ale nevymyslel teplú vodu, veď všetky veľké ligy nemajú nezmyselné VIP stoly. Že vraj už im tam iba chýba barber a bude dokonáno... Proste totálne mimo misu.

Lepšie to ale bolo v predchádzajúcej časti ´Letem světem´, keď Novotný zdehonestoval hlavný zápas večera na PCF. Ten mali obstarať Mohamed Sayah a Mariusz Radziszewski. Novotný naznačil, že Oktagon oboch pánov vypromoval súbojmi s Gáborom a je až smiešne, ako to PCF zneužilo a v podstate naznačil, že sa na nich konkurencia priživuje. No ono by to nebolo ani také smiešne, aké je to trápne. Promotér PCF Dávid Kedžuch má totiž s Poliakmi dlhodobo výborné vzťahy a Sayah bol iba náhrada za zraneného Silvu. Paródia ale nespočíva v tomto, ale v samotnom zacielení na bojovníkov.

Čo vám hovoria mená Klein, Deák? Slovenské hviezdy prvého rangu, ktoré bojovali na Oktagone. Mimochodom ale predtým prešli organizáciou PCF. Čo vám hovoria mená Ryšavý, Úškrt, Krištofič, Kostolanský, Mikulášek, Pajtina? Všetci títo páni majú dlhodobé zmluvy s Oktagonom! Jáááj, ale veď všetci bojovali pred Oktagonom v PCF, to je náhodička. A teraz totálny deštruizmus. Čo vám hovoria mená Wittner, Paradeiser, Dohnal, Langer, Tripšanský??? Títo chalani nielenže bojujú za Oktagon, dokonca budú na podujatí Oktagon Prime v Košiciach. A hádajte čo, títo chlapci bojovali v PCF! A dokonca Tripšanský je odchovanec Pit Gymu a hlavná hviezda Jožo Wittner odbúchal v PCF 3 zápasy!!! Tak o čom to tu Novotný točí preboha???

Takže Ondro, pred tým, ako budeš ľudí obviňovať z kopírovania a vezení sa na akejsi vlne Oktagonu, over si fakty a nešír hlúpu demagógiu, ktorej sa fanúšikovia automaticky chytajú. PCF by si totiž namiesto očierňovania mal priniesť poriadnu kyticu kvetov.

 

 

FOTO: Czechfighters.cz

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Teória kopírovania na spôsob Ondreja Novotného