Jej spanilá jazda pokračuje. Češka zabojuje na Roland Garros o finále

Česká tenistka Karolína Muchová počas Roland Garros 2023.
Česká tenistka Karolína Muchová počas Roland Garros 2023. (Autor: TASR/AP)
TASR|6. jún 2023 o 13:35 (aktualizované 6. jún 2023 o 15:40)

Je druhýkrát v semifinále grandslamu.

Roland Garros 2023

Ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Karolína Muchová (ČR) - Anastasia Pavľučenkovová (Rus.) 7:5, 6:2

Aryna Sabalenková (Biel.-2) - Elina Svitolinová (Ukr.) 6:4, 6:4

PARÍŽ. Česká tenistka Karolína Muchová sa po prvý raz v kariére predstaví v semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.

Vo štvrťfinále zvíťazila na parížskej antuke v pozícii nenasadenej hráčky nad Ruskou Anastasiou Pavľučenkovovou hladko 7:5, 6:2.

Pre Češku je to druhé grandslamové semifinále. Medzi elitným kvartetom bola aj v roku 2021 v Melbourne, ale do finále Australian Open už nepostúpila.

Muchová začala zápas skvele. Pavľučenkovovú hneď v prvom geme brejkla a ďalší vzápätí potvrdila čistou hrou. Za stavu 3:1 si vypracovala päť brejkových príležitostí, žiadnu z nich však nedokázala využiť.

A tak namiesto odskočenia na 4:1 pustila súperku späť do setu. Ruska to využila a v nasledujúcich minútach manko zmazala. Za stavu 5:5 však Muchová opäť zlomila súperkin servis a v ďalší gem úspešne zvládla.

V druhom sete Češka opäť obrala svoju súperku o podanie hneď v úvode a tentoraz už drámu nedopustila. Náskok zvyšovala a napokon hladko triumfovala.

"Ani neviem, čo mám povedať. Zažívam tu neuveriteľné dva týždne. Som veľmi rada, že neustále postupujem. Prvý set bol veľmi dôležitý.

Nezačínala som ho na podaní, ale potom som ju brejkla a zvládla som aj následnú hru proti vetru," povedala Muchová priamo na kurte.

Jej ďalšou súperkou bude Aryna Sabalenková z Bieloruska, ktorá potvrdila úlohu favoritky a zdolala Ukrajinku Elinu Svitolinovú po setoch 6:4, 6:4.

V prvom sete za stavu 4:4 využila prvý brejkbal a následne ho bez problémov potvrdila. V druhom dejstve Ukrajinka odskočila súperke do vedenia o dva gemy. Súperka však štyrmi hrami za sebou strhla skóre na svoju stranu.

Po zápase Svitolinová odmietla podať súperke ruku rovnako ako predtým v dueloch proti ruským tenistkám Anne Blinkovovej a Darii Kasatkinovej.

Sabalenková v tomto roku zvíťazila už vo svojom 34. zápase a v Paríži by v prípade triumfu zosadila z postu svetovej jednotky Poľku Igu Swiatekovú.

 "Jelina je veľmi ťažká súperka, dobre sa pohybuje a v zásade to, ako hrá po narodení dieťaťa, je pôsobivé. Zaslúži si rešpekt.

Pre mňa to bol ťažký zápas, mám veľkú radosť z víťazstva. Dúfam, že pôjdem na Roland Garros čo najďalej," uviedla šampiónka Australian Open na kurte bezprostredne po svojom triumfe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Jej spanilá jazda pokračuje. Češka zabojuje na Roland Garros o finále