V závere udržala emócie na uzde, v semifinále ju vyzve Azarenková

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová.
Kazašská tenistka Jelena Rybakinová. (Autor: TASR/AP)
TASR|24. jan 2023 o 06:55 (aktualizované 24. jan 2023 o 11:20)

Vyhrá Kazaška po Wimbledone aj Australian Open?

Australian Open 2023

Dvojhra žien - štvrťfinále:

Jelena Rybakinová (Kaz.-22) - Jelena Ostapenková (Lot.-17) 6:2, 6:4

Victoria Azarenková (Biel.-24) - Jessica Pegulová (USA-3) 6:4, 6:1

MELBOURNE. Kazašská tenistka Jelena Rybakinová sa stala prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. 

Vlaňajšia wimbledonská šampiónka zdolala vo štvrťfinále v pozícii nasadenej dvadsaťdvojky sedemnástku "pavúka" Lotyšku Jelenu Ostapenkovú 6:2, 6:4. 

Rybakinová, ktorá v osemfinále vyradila najvyššie nasadenú Poľku Igu Swiatekovú, v zápase s Ostapenkovou ťažila z kvalitného podania. Vďaka piatemu esu premenila v poradí piaty mečbal.

"V záverečnom geme som bola nervózna, dokázala som však udržať na uzde emócie. Podmienky sa po zatiahnutí strechy v aréne Roda Lavera zmenili.

V Melbourne však treba s tým vždy rátať, že počasie sa v priebehu dňa mení," uviedla Rybakinová v prvom pozápasovom interview.

VIDEO: Najlepšie momenty zápasu Jelena Rybakinová - Jelena Ostapenková

V dueli o postup do finále nastúpi proti Bieloruske Victorii Azarenkovej. Dvojnásobná šampiónka Australian Open z rokov 2013 a 2012 vyradila tretiu nasadenú Američanku Jessicu Pegulovú po setoch 6:4, 6:1.

Azarenková odplatila Pegulovej prehru z 1. kola Australian Open z roku 2021. Američanke nevychádzalo prvé podania a spravila až 31 nevynútených chýb.

"Vedela som, že ak chcem proti Jessice uspieť, musím predviesť svoj najlepší tenis. Som hrdá na to, ako som dokázala splniť herný plán.

Bola som trochu nervózna, veď v hľadisku sedel Rod Laver, no zvládla som to. Mala som navrch vo výmenách," pochvaľovala si Bieloruska.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»V závere udržala emócie na uzde, v semifinále ju vyzve Azarenková