Prehru z Monte Carla mu odplatil. Ruud nedal Tsitsipasovi žiadnu šancu

Casper Ruud s titulom.
Casper Ruud s titulom. (Autor: REUTERS)
REUTERS|21. apr 2024 o 18:06

Za posledné dva týždne odohrali druhé finále.

ATP Barcelona

Dvojhra - finále:

Casper Ruud (Nór.-3) - Stefanos Tsitsipas (Gr.-5) 7:5, 6:3

BARCELONA. Casper Ruud dosiahol sladkú odplatu nad Stefanosom Tsitsipasom, keď piateho nasadeného Gréka zdolal 7:5 6:3 a v nedeľu vyhral turnaj Barcelona Open.

Len sedem dní po tom, čo Tsitsipas v priamom súboji o víťazstvo na turnaji Monte Carlo Masters zdolal Ruuda, sa v poslednom súboji dvoch 25-ročných hráčov presadil tretí nasadený Nór, ktorý si zabezpečil desiaty titul na okruhu ATP.

"Úprimne, stálo za to na to čakať," povedal Ruud po zisku najväčšieho titulu svojej kariéry, pričom všetky jeho predchádzajúce triumfy boli na turnajoch ATP 250.

Po siedmich neúspešných pokusoch vyhrať finále nad úrovňou ATP 250 sa Ruudovi uľavilo, že sa mu konečne podarilo prekonať túto prekážku.

"Veľa finále, ktoré som prehral, bolo ťažkých, samozrejme, trochu sklamaných. Vždy, keď sa dostanete do finále, je to napriek tomu dobrý týždeň, takže na seba nemôžete byť príliš prísny, ale toto bolo dlhé čakanie," povedal.

VIDEO: Highlighty zápasu Ruud - Tsitsipas

Ruud zároveň zastavil Tsitsipasovu sériu 10 víťazných zápasov. Grék získal skorý brejk, ale Ruud sa čoskoro dostal do tempa a od tohto momentu frustroval Tsitsipasa svojou taktikou od základnej čiary.

Ruud si udržiaval prevahu počas celého druhého setu, počas ktorého nečelil ani jednému brejkbalu.

"Vo finále v Monte Carle som bol stále na zadnej nohe, príliš vzadu, a on mal príliš veľa času na to, aby kontroloval hru.

Bol to (tu) trochu zložitý začiatok, hneď ma zlomil. Takže to nebol najlepší štart, ale podarilo sa mi usadiť a zlomil som ho späť," dodal Ruud.

Svetová šestka bude dúfať, že víťazstvo zvýši jeho šance konečne vyhrať najväčšiu cenu v antukovom tenise po tom, ako v posledných dvoch rokoch na French Open podľahol Rafaelovi Nadalovi a Novakovi Djokovičovi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Prehru z Monte Carla mu odplatil. Ruud nedal Tsitsipasovi žiadnu šancu