Dráma na kurtoch aj v hľadisku. Zápas osemfinále mužov prerušila maskovaná aktivistka

Žena hádže z hľadiska do arény letáky počas zápasu Australian Open
Žena hádže z hľadiska do arény letáky počas zápasu Australian Open (Autor: TASR/AP)
TASR|22. jan 2024 o 11:14

Zverev postúpil po päťsetovej bitke.

MELBOURNE. Šiesty nasadený Nemec Alexander Zverev postúpil do štvrťfinále Australian Open, keď vyradil Brita Camerona Norrieho po vyše štvorhodinovej päťsetovej dráme 7:5, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6 (10:3).

"Veľká vďaka patrí austrálskym fanúšikom, ktorí vytvorili výbornú atmosféru. Cameron hral veľmi dobre a musel som vydať zo seba maximum, aby som ho zdolal," povedal Zverev, ktorý v 2. kole zvíťazil tiež v piatich setoch nad slovenským kvalifikantom Lukášom Kleinom.

Duel vo štvrtom sete prerušila demonštrujúca aktivistka.

Žena so slnečnými okuliarmi a čiernou maskou na tvári totiž začala hádzať z tribúny na dvorec Margaret Courtovej protivojnové plagáty žiadajúce slobodu pre Palestínu.

"Zatiaľ čo diváci v Melbourne sledujú tenisové zápasy, na územie Gazy padajú bomby," znel nápis na plagátoch. Zberači loptičiek zozbierali papiere, usporiadatelia demonštranta vyviedli z areálu v Melbourne Parku.

VIDEO: Aktivistka zahádzala kurt plagátmi

Súperom Zvereva vo štvrťfinále bude španielsky tenista Carlos Alcaraz. Vlaňajší wimbledonský šampión zdolal v osemfinále v aréne Roda Lavera Srba Miomira Kecmanoviča 6:4, 6:4, 6:0.

"Snažil som sa diktovať tempo výmen. Vedel som, že Miša má v nohách dva päťseťáky. Snažil som sa ho rozbehať, byť agresívny a táto taktika slávila úspech.

V Austrálii sa cítim čoraz lepšie, fanúšikovia sú veľmi žičliví a povzbudzujú ma," zdôraznil Alcaraz v rozhovore s bývalým americkým tenistom Jimom Courierom.

Španiel postúpil medzi elitnú osmičku v Melbourne Parku prvýkrát v kariére a vo štvrťfinále tak bol už na všetkých podujatiach veľkej štvorky. Proti Zverevovi ho čaká náročný zápas. "

Ak zopakujem dnešný výkon, mám reálnu šancu postúpiť do semifinále. Sascha však bude tvrdý oriešok. Očakávam veľmi intenzívny duel, diváci si určite prídu na svoje," povedal Alcaraz.

Ruský tenista Daniil Medvedev a Poliak Hubert Hurkacz nastúpia v stredu proti sebe vo štvrťfinále.. Medvedev v osemfinále v pozícii nasadenej trojky zdolal Portugalčana Nuna Borgesa 6:3, 7:6 (4), 5:7 , 6:1.

Hurkacz ako turnajová deviatka zvíťazil nad Francúzom Arthurom Cazauxom 7:6 (6), 7:6 (3), 6:4.

Medvedev nepremenil v treťom sete dva mečbaly a v jeho koncovke ťahal za kratší koniec, no vo štvrtom dejstve už na dvorci dominoval.

VIDEO: Zostrih zápasu Medvedev - Borges

"Tretí set bol fyzicky náročný, lebo Arthur hral veľmi agresívne. Keď som zahral kratší úder, okamžite ma potrestal.

Obával som sa, aby z toho nebola dráma, no vo štvrtom sete som zvýšil úroveň mojej hry a dotiahol duel do víťazného konca," uviedol pre akreditované médiá finalista Australian Open z rokov 2022 a 2021.

Australian Open 2024

muži - dvojhra - osemfinále:

Alexander Zverev (Nem.-6) - Cameron Norrie (V. Brit.-19) 7:5, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6 (10:3)

Daniil Medvedev (Rus.-3) - Nuno Borges (Portug.) 6:3, 7:6 (4), 5:7, 6:1

Hubert Hurkacz (Poľ.-9) - Arthur Cazaux (Fr.) 7:6 (6), 7:6 (3), 6:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Dráma na kurtoch aj v hľadisku. Zápas osemfinále mužov prerušila maskovaná aktivistka