Neprestáva udivovať. Američanka vyradila ďalšiu nasadenú hráčku a prehovára do boja o titul

Na snímke je americká tenistka Danielle Collinsová.
Na snímke je americká tenistka Danielle Collinsová. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|6. apr 2024 o 08:50 (aktualizované 6. apr 2024 o 11:38)

Do semifinále postúpila aj domáca nasadená jednotka.

CHARLESTON. Najvyššie nasadená Jessica Pegulová prežila štyri mečbaly a v piatok vo štvrťfinále turnaja Credit One Charleston (S.C.) Open zdolala dvanástu nasadenú Victoriu Azarenkovú 6:4, 3:6, 7:6 (7).

Azarenková z Bieloruska tiež zachránila štyri mečbaly, ale urobila 12 dvojchýb oproti žiadnej v prospech Pegulovej, ktorá je najvyššie nasadenou hráčkou len po šiesty raz v kariére.

Pegulová postúpila do semifinále proti štvrtej nasadenej Ruske Darii Kasatkinovej, ktorá premenila 10 z 20 brejkbalov a v zápase trvajúcom 2 hodiny a 42 minút zdolala Rumunku Jaqueline Cristianovú 6:7 (4), 6:2, 6:3.

Danielle Collinsová vyhrala svoj 11. zápas v rade a prvýkrát od čias, keď boli pred 11 rokmi vo finálovej štvorke sestry Venus a Serena Williamsové, sa v semifinále Charlestonu ocitli dve Američanky.

VIDEO: Highlighty zápasu Collinsová - Mertensová

Nenasadená Collinsová vyradila jedenástku Elise Mertensovú z Belgicka za 1 hodinu a 24 minút 6:3, 6:4 a postúpila do svojho 15. semifinále na turnajovej úrovni v kariére.

Collinsová, 30-ročná Floridčanka, ktorá na konci sezóny ukončí kariéru, získala minulý týždeň titul na Miami Open.

V druhom štvrťfinálovom zápase nastúpila tretia nasadená Maria Sakkariová z Grécka proti deviatej nasadenej Veronike Kudermetovovej z Ruska.

"Toto je môj posledný rok a chcem odísť s veľkým humbukom, hrať svoj najlepší tenis a robiť to najlepšie, čo dokážem," povedala Američanka novinárom.

"Myslím si, že sa vždy snažíte hrať svoj najlepší tenis a niekedy sa vám to darí a inokedy narazíte na prekážky. Myslím si, že na začiatku roka, a dokonca aj ku koncu minulého roka, som hrala naozaj skvelý tenis a mala som niekoľko tesných zápasov.

Teraz sa s týmito situáciami, keď sa sety priblížia, vyrovnávam trochu lepšie a mám pocit, že sa mi darí aj na začiatku zápasov, keď dobre začínam, a to funguje v môj prospech," dodala.

Collinsová sa v sobotňajšom semifinále stretne s treťou nasadenou Grékyňou Mariou Sakkariovou.

WTA Charleston

Dvojhra - štvrťfinále

Jessica Pegulová (USA-1) - Viktoria Azarenková (Biel.-14) 6:4, 3:6, 7:6 (7)

Maria Sakkariová (Gréc.-3) - Veronika Kudermetovová (Rus.-9) 6:2, 6:4

Darja Kassatkinová (Rus.-4) - Jaqueline Cristianová (Rum.) 6:7 (4), 6:2, 6:3

Danielle Collinsová (USA) - Elise Mertensová (Belg.-11) 6:3, 6:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Neprestáva udivovať. Američanka vyradila ďalšiu nasadenú hráčku a prehovára do boja o titul