Brit dokráčal už do semifinále US Open. Úžasný pocit, opísal

Jack Draper.
Jack Draper. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. sep 2024 o 22:49

Na turnaji ešte nestratil ani jeden set.

NEW YORK. Britský tenista Jack Draper si prvýkrát v kariére zahrá semifinále grandslamového turnaja.

Vo štvrťfinále US Open zdolal v pozícii 25. nasadeného hráča turnajovú desiatku Alexa de Minaura z Austrálie 6:3, 7:5 a 6:2.

Draper si v boji o finále zmeria sily s lepším z dvojice Jannik Sinner a Daniil Medvedev. Duel svetovej jednotky a turnajovej päťky je na programe v noci na štvrtok.

Draperovi v úvodnom sete vychádzalo najmä prvé podanie, po ktorom získal 13 zo možných 14 bodov.

Navyše dvakrát prelomil servis Austrálčana a pohodlne sa ujal vedenia. Druhý set bol oveľa atraktívnejší z pohľadu dĺžky výmen.

Draper si vypracoval náskok 4:2, no de Minaur sa sériou troch víťazných gemov za sebou vrátil do hry. Nezvládol však koncovku, v ktorej stratil podanie a stála pred ním náročná úloha, aby duel zdramatizoval.

V treťom dejstve Draper pridal na agresivite, čo de Minaurovi robilo problémy a Austrálčan stratil podanie v piatom geme. Záver už jasne patril Draperovi.

"Je to úžasný pocit odohrať prvý zápas v živote na najväčšom kurte na svete, ako keby som žil svoj vlastný sen. Myslím si, že Alex mal nejaké problémy, čo mi pomohlo," uviedol 22-ročný Brit pre televíziu Eurosport.

Zároveň potvrdil, že si naživo nenechá ujsť duel, z ktorého vzíde jeho semifinálový súper: "Som veľký športový fanúšik a rád sa na tenis pozerám, preto si to určite užijem. Budem si pri tom užívať svoje víťazstvo a zároveň regenerovať."

US Open 2024

Dvojhra mužov - štvrťfinále

Jack Draper (V. Brit.-25) - Alex de Minaur (Aus.-10) 6:3, 7:5, 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Brit dokráčal už do semifinále US Open. Úžasný pocit, opísal