Otočil päťsetovú bitku s krajanom. Americké čakanie na titul môže ukončiť Fritz

Taylor Fritz
Taylor Fritz (Autor: TASR/AP)
TASR|7. sep 2024 o 07:23

Taylor Fritz sa stal prvým americkým finalistom grandslamu po 15 rokoch.

US Open 2024

Dvojhra mužov - semifinále:

Taylor Fritz (USA-12) - Frances Tiafoe (USA-20) 4:6, 7:5, 4:6, 6:4, 6:1

NEW YORK. O titul na grandslamovom tenisovom turnaji US Open 2024 budú v mužskej dvojhre bojovať Jannik Sinner a Taylor Fritz.

Sinner zdolal v noci na sobotu Brita Jacka Drapera 7:5, 7:6 (3), 6:2 a stal sa prvým Talianom vo finále podujatia.

Fritz zvíťazil nad krajanom Francesom Tiafoeom 4:6, 7:5, 4:6, 6:4, 6:1 a postaral sa o prvú finálovú účasť pre USA v mužskej dvojhre na turnajoch veľkej štvorky po 15 rokoch.

VIDEO: Zostrih zápasu Fritz - Tiafoe

Tiafoe mal pred zápasom proti Fritzovi bilanciu vzájomných duelov 1:6, no od postupu do finále nebol ďaleko. Dvadsiaty nasadený hráč viedol proti dvanástke podujatia 2:1 na sety a aj štvrtý set mal vyrovnaný priebeh.

Zlomovým momentom bol desiaty gem, v ktorom sa Fritz dostal ako prvý k brejkbalu, ktorý bol zároveň hneď i setbalom. Využil ho a v rozhodujúcom sete už dominoval.

Fritz tak nadviazal na Andyho Roddicka, ktorý bol predchádzajúcim Američanom vo finále grandslamového turnaja a to v roku 2009 vo Wimbledone.

Ten istý hráč má na konte aj zatiaľ posledný americký turnajový triumf, keď uspel na US Open v roku 2003.

"Povedal som si, že ak do toho teraz nedám absolútne všetko, budem to ľutovať dlhý čas. Pokúsil som sa vydržať a bojovať až do konca. Je to pre mňa splnený sen, že som vo finále. Toto je ten dôvod, prečo tak tvrdo pracujem," uviedol bezprostredne po postupe 26-ročný Fritz.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Otočil päťsetovú bitku s krajanom. Americké čakanie na titul môže ukončiť Fritz