Šéf WTA reaguje na kritiku turnaja v Cancune: Nie je to dokonalé podujatie

Jessica Pegulová na turnaji v Cancúne.
Jessica Pegulová na turnaji v Cancúne. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. nov 2023 o 15:17

Steve Simon tenistkám prisľúbil, že v blízkej budúcnosti sa bude WTA zaoberať sťažnosťami hráčok.

BRATISLAVA. Ženská tenisová asociácia (WTA) prijala zodpovednosť za "náročné podmienky" pre hráčky na koncoročnom výberovom turnaji WTA Finals v mexickom Cancúne.

Účastníčky podujatia, ktoré vyvrcholí počas víkendu, sa od úvodu sťažovali na podmienky, najmä na dočasný vonkajší kurt postavený na golfovom ihrisku.

Aktuálne svetová jednotka Bieloruska Aryna Sabalenková to dokonca označila za "ďalší stupeň neúcty" zo strany WTA.

Tenistky sa sťažovali aj výkonnému riaditeľovi WTA Stevovi Simonovi, ktorý priznal, že veci v Mexiku neboli ani zďaleka dokonalé.

"V prvom rade je zrejmé, že nie ste šťastné z rozhodnutia hrať v Cancúne. Chápem to," uviedol Simon podľa BBC.com a pokračoval: "Nie je to dokonalé podujatie a chápeme, že podmienky sú tu náročné, za čo WTA preberá zodpovednosť."

WTA vybrala Cancún ako dejisko záverečného výberového turnaja v septembri, teda necelé dva mesiace pred jeho konaním.

Asociácia rokovala aj so Saudskou Arábiou ako možným dejiskom podujatia, rozhovory však minimálne pre rok 2023 zlyhali.

V Mexiku bojujú hráčky so "zvláštnym" odskokom loptičiek. Nepáčilo sa im ani to, že kurt bol k dispozícii na tréningy iba deň pred štartom podujatia.

Viaceré popredné hráčky ž v októbri prostredníctvom listu informovali Simona, že medzi tenistkami rastie nespokojnosť so spôsobom, akým celý okruh vedie.

Odpovede vo forme listu sa hráčky dostali teraz po dvoch osobných stretnutiach.

Simon okrem toho, že ako šéf WTA prijal zodpovednosť za neuspokojivé podmienky v Cancúne, prisľúbil hráčkam, že prehodnotí počet povinných turnajov pre tenistky v roku 2024.

Potvrdil tiež, že na každom budúcoročnom turnaji sa bude konať oficiálny prieskum spokojnosti medzi tenistkami.

Plánuje tiež diskusiu o možnom zavedení minimálneho ročného príjmu, k takému kroku sa nedávno odhodlala mužská Asociácia tenisových profesionálov (ATP).

Steve Simon ďalej poznamenal, že medzi ďalšie priority WTA v najbližšej budúcnosti patrí vyššia konzistencia pri používaní tenisových loptičiek či lepšia propagácia okruhu na sociálnych sieťach.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Šéf WTA reaguje na kritiku turnaja v Cancune: Nie je to dokonalé podujatie