Dúfa, že takto bude pokračovať. Šnajderová získala svoj titul na okruhu WTA

Diana Šnajderová.
Diana Šnajderová. (Autor: TASR)
TASR|29. jún 2024 o 16:40

Bojovať musela v troch setoch.

WTA Bad Homburg 2024

Dvojhra - finále:

Diana Šnajderová (Rus.) - Donna Vekičová (Chor.) 6:3, 2:6, 6:3

BAD HOMBURG. Diana Šnajderová získala svoj prvý titul WTA na tráve, keď v sobotu vo finále turnaja Bad Homburg Open porazila Donnu Vekičovú 6:3, 2:6 a 6:3.

V napínavom prvom sete začala Ruska Šnajderová klinicky a zvýšila na 3:1. Potom sa Chorvátka Vekičová na silných returnoch nadrela a udržala si každé podanie.

Šnajderová zachránila dva brejkbaly, keď zvýšila na 5:2, pričom zápas prešiel siedmimi dvojchybami, kým ho Ruska udržala.

Aj pri jej ďalšom podaní sa odohrával zdĺhavý súboj, v ktorom Vekičová zachránila tri setbaly, ale Šnaiderová sa ubránila siedmim brejkbalom a esom získala set.

Do druhého setu vstúpila Vekičová s dynamikou a rýchlo získala svoj prvý brejk v zápase na 2:0. Potom sa jej podaril ďalší brejk a zápas sa dostal do rozhodujúceho setu.

Tretí set sa začal vyrovnane a obe hráčky ho čoskoro brejkli, ale 20-ročná Šnajderová zostala pod tlakom pokojná a dvakrát za sebou prelomila podanie Vekičovej, aby si vybojovala víťazstvo.

"Veľmi ma teší, že som mohla odohrať jeden z najlepších týždňov v živote... dúfam, že takto budem pokračovať," povedala Šnajderová po zdvihnutí turnajovej trofeje v tvare slona, ktorá je jej druhým titulom v kariére.

"Aký zápas si odohrala... titul si si naozaj zaslúžila," povedala Vekičová, ktorá prehrala svoje druhé finále na tráve WTA, Shnaiderovej. "Tentoraz som získala malého (slona) a budúci rok sa vrátime po toho veľkého."

Vekičová sa v pondelok v prvom kole Wimbledonu stretne s Wang Xiyu, Shnaiderová, ktorá vlani vypadla v kvalifikácii, bude hrať s Karolínou Plíškovou.k

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Dúfa, že takto bude pokračovať. Šnajderová získala svoj titul na okruhu WTA