Tenis: Sampras v novembri v Bratislave proti Hrbatému

Pete Sampras sa predstaví v novembri bratislavským divákom.
Pete Sampras sa predstaví v novembri bratislavským divákom. (Autor: SITA, AP)
SITA|14. apr 2008 o 20:45

Legendárny americký tenista Pete Sampras sa predstaví v novembri v Bratislave proti Dominikovi Hrbatému.

BRATISLAVA 15. apríla (SITA) - Na Slovensku sa koncom novembra v exhibičnom zápase predstaví legendárny bývalý americký tenista Pete Sampras. Víťaz 64 turnajov a bývalá dlhoročná svetová jednotka si zahrá 29. novembra proti Dominikovi Hrbatému v bratislavskej Inchebe.

Tridsaťšesťročný držiteľ 14 grandslamových titulov Sampras síce ukončil svoju aktívnu činnosť triumfom na US Open 2002, ale v ostatných mesiacoch absolvoval viacero zápasov exhibičného typu, naposledy 10. marca v New Yorku proti súčasnému lídrovi svetového rebríčka Švajčiarovi Rogerovi Federerovi.

Exhibícia medzi Hrbatým a Samprasom bude súčasťou I. ročníka exkluzívnej tenisovej šou pod názvom Tennis Classic. Organizátori by chceli hviezdne obsadenie pritiahnuť na Slovensko aj v budúcnosti. "Som nesmierne rád, že hneď I. ročník tohto prestížneho podujatia bude mať také vynikajúce obsadenie a že to odštartuje zápas takého velikána svetového tenisu, akým je dodnes Pete Sampras, a jeho obdivovateľa Dominika Hrbatého...“ uviedol organizátor a bývalý tenisový profesionál Roman Šmotlák z B&D Agency. Na zápas s legendou sa teší aj Dominik Hrbatý: "Hrať proti ´Pistol Petovi´ bolo pre mňa vždy sviatkom a teraz ma to teší o to viac, že si takýto súboj budú môcť vychutnať aj ľudia u nás doma na Slovensku. Je to neskutočná propagácia tenisu i celého športu a z toho mám najväčšiu radosť.“ Hrbatý sa počas kariéry stretol so Samprasom trikrát, pripísal si aj jedno víťazstvo na Svetovom pohári družstiev na antuke v Düsseldorfe 2000. Vo Wimbledone 1998 i rok predtým na Australian Open sa tešil Sampras.

Tennis Classic nebude len čisto tenisový večer, spestriť exhibíciu by mal aj zaujímavý kultúrno-športový program a ďalšie bonusy tohto neobyčajného zápasu. Ten bude určite mimoriadny aj pokiaľ ide o ceny vstupeniek. "Samozrejme, výška vstupného bude adekvátna takejto tenisovej udalosti roka u nás, o to viac, že hala Expo Arény v Inchebe má na takéto udalosti pomerne malú kapacitu v porovnaní s predpokladaným záujmom o toto podujatie,“ naznačil vyššiu cenu vstupeniek Roman Šmotlák. Prvých 300 vstupeniek bude v predaji v sieti Ticketportal už od budúceho pondelka 21. apríla.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis: Sampras v novembri v Bratislave proti Hrbatému