Nadal sa s Djokovičom stretne večer. Organizátori nevyhoveli prosbe Španiela

Rafael Nadal.
Rafael Nadal. (Autor: SITA/AP)
SITA|30. máj 2022 o 18:09

Španiel sa so Srbom stretne v semifinále Roland Garros.

PARÍŽ. Organizátori tenisového druhého grandslamového turnaja sezóny Roland Garros v Paríži nevyhoveli preferencii Španiela Rafaela Nadala, aby vo štvrťfinále dvojhry mužov proti Srbovi Novakovi Djokovičovi nehral neskoro večer.

Utorkové stretnutie medzi 21-násobný grandslamovým šampiónom Nadalom a lídrom svetového rebríčka, nasadenou jednotkou a obhajcom titulu Djokovičom naplánovali až na 20.45 h.

A to španielskemu hráčovi nevyhovuje, keďže v neskoršom čase je antukový povrch pomalší.

Organizátori turnaja rozpis utorka zverejnili po rokovaniach s vysielateľmi, aby čo najviac Francúzov mohlo tento prestížny duel sledovať naživo pred televíznymi obrazovkami.

Nadal a Djokovič proti sebe absolvujú už 59. vzájomný zápas, celková bilancia hovorí jemne v prospech Srba (30:28).

Na antuke aj priamo na Roland Garros je však úspešnejší Španiel, ktorý na parížskom grandslamovom turnaji zdolal srbského súpera a sedemkrát a podľahol mu len dvakrát vrátane vlaňajška.

Na antuke Nadal vedie nad Djokovičom 19:8, na všetkých grandslamových turnajoch 10:7. Nemožno nespomenúť ani skutočnosť, že na RG prehral Nadal iba tri stretnutia zo 112 vystúpení.

Rafael Nadal sa do štvrťfinále prebojoval triumfom nad Kanaďanom Felixom Augerom-Aliassimom v piatich setoch, Djokovič prešiel hladko cez Argentínčana Diega Schwartzmana a na turnaji ešte nestratil ani set.

Druhú utorkovú štvrťfinálovú dvojicu tvoria mladý Španiel Carlos Alcaraz a Nemec Alexander Zverev, ich zápas sa začne približne o 15.00 h.

Medzi okteto štvrťfinalistov sa v pondelok prebojoval už aj Nór Casper Ruud, ktorý zdolal Poliaka Huberta Hurkacza 6:2, 6:3, 3:6, 6:3 a na turnajoch "veľkej štvorky" si o semifinále zahrá prvýkrát v kariére.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal sa s Djokovičom stretne večer. Organizátori nevyhoveli prosbe Španiela