Stále to nevzdáva. Nadal sa pokúsi o návrat na domácej antuke

Rafael Nadal
Rafael Nadal (Autor: TASR/AP)
SITA|10. apr 2024 o 14:25

Chce sa vrátiť na turnaj, ktorý v minulosti vyhral až 12-krát.

BRATISLAVA. Španielsky tenista Rafael Nadal v stredu zavíta do Barcelony, kde plánuje trénovať s kvalitnými súpermi a prípadne si otestovať svoju pripravenosť pred žrebom budúcotýždňového turnaja ATP v tejto katalánskej metropole.

Po tom, ako Nadal vynechal predchádzajúce dve edície tohto podujatia pre zranenia, chce sa vrátiť do akcie práve na turnaji, ktorý v minulosti vyhral až 12-krát.

V prípade, že by sa Nadal predstavil na turnaji v Barcelone, bol by to už jeho 17. štart na tomto podujatí, z ktorého má dosiaľ v „singli“ bilanciu 66:4. Po prvý raz štartoval v Barcelone ešte v roku 2003 vo veku 16 rokov.

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión len nedávno vyhlásil, že práve v úvode apríla by rád odštartoval svoju prípravu pred blížiacim sa druhým grandslamovým turnajom sezóny Roland Garros v Paríži.

Nedávno sa však odhlásil z turnaja Masters 1000 v monackom Monte Carle z dôvodu pretrvávajúcich bolestí bedrového kĺbu, ktorý mu vlani v lete operovali.

Od US Open v roku 2022 odohral španielsky tenisový veterán iba 12 súťažných duelov, limitovali ho totiž aj iné zdravotné problémy.

Nadal chýbal na okruhu ATP počas ostatných mesiacov, keďže ešte pred Australian Open v Melbourne v operovanom bedre odhalili lekári svalovú mikrotrhlinu.

Na začiatku marca počas exhibície proti mladšiemu krajanovi Carlosovi Alcarazovi v americkom Las Vegas nejavil žiadne známky zdravotných problémov, o pár dní neskôr sa však odhlásil z turnaja v americkom Indian Wells a odvtedy sa v súťažnom kolotoči neobjavil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Stále to nevzdáva. Nadal sa pokúsi o návrat na domácej antuke