Spájali ho s Djokovičom. Serenin tréner má novú zverenkyňu

Rumunská tenistka Simona Halepová.
Rumunská tenistka Simona Halepová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|7. apr 2022 o 16:04

Rumunka bola viac ako pol roka bez trénera.

PARÍŽ. Francúzsky tréner Patrick Mouratoglou bude spolupracovať s rumunskou tenistkou Simonou Halepovou.

Dvojnásobná grandslamová víťazka a bývalá svetová jednotka nemala kouča od septembrového rozchodu s Austrálčanom Darrenom Cahillom.

Halepová oslovila Mouratogloua, keď trénovala v jeho akadémii v južnom Francúzsku pred marcovým turnajom WTA v Indian Wells. Tréner v tom čase odmietol, keďže dlhodobo vedie Američanku Serenu Williamsovú.

"Po niekoľkých týždňoch som sa porozprával so Serenou a otvorila sa mi možnosť pracovať s niekým ďalším, aspoň krátkodobo," uviedol Mouratoglou na sociálnych sieťach.

V nedávnej minulosti priniesli viaceré médiá informáciu, že by Mouratoglou mal spolupracovať s Novakom Djokovičom. Informácie priniesli srbské médiá, ktoré sa odvolávali najmä na množstvo pozitívnych vyjadrení trénera voči Djokovičovi. Tie mali naznačovať prebiehajúce rokovania o spolupráci. No nepotvrdili sa.

Tridsaťročná Halepová figuruje na 20. priečke svetového rebríčka. Na jeho čele bola po prvý raz v roku 2017, triumfovala na Roland Garros 2018 a vo Wimbledone 2019.

Pod vedením Mouratogloua získala Williamsová desať zo svojich 23 grandslamových titulov, nehrala však od skrečovaného duelu v 1. kole vlaňajšieho Wimbledonu, kde si roztrhla zadný stehenný sval v pravej dolnej končatine.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Spájali ho s Djokovičom. Serenin tréner má novú zverenkyňu