Djokovič rešpektuje verdikt súdu. Poďakoval rodine aj fanúšikom

Novak Djokovič.
Novak Djokovič. (Autor: TASR/AP)
TASR|16. jan 2022 o 10:12

Srbský tenista nebude štartovať na Australian Open 2022.

MELBOURNE. Srbský tenista Novak Djokovič tento rok nepridá svoj jubilejný desiaty titul z úvodného grandslamu sezóny Australian Open.

V nedeľu neuspel na súde v Melbourne s odvolaním sa proti opätovnému zrušeniu jeho víza, ktoré nariadil austrálsky minister pre imigráciu Alex Hawke.

Namiesto toho, aby v aréne Roda Lavera bojoval o rekordný 21. grandslamový titul, ho teraz čaká deportácia z Austrálie do rodného Srbska.

"Rešpektujem rozhodnutie súdu a budem spolupracovať s príslušnými orgánmi v súvislosti s mojím odchodom z krajiny," citovala Djokoviča agentúra AFP.

Neskôr sa líder rebríčka ATP poďakoval svojej rodine aj fanúšikom.

"Teraz si doprajem na istý čas na oddych a nabratie nových síl, kým sa k týmto udalostiam bližšie vyjadrím. Nie je príjemné, že sa pozornosť v uplynulých týždňoch sústredila iba na mňa.

Dúfam, že teraz sa už všetci môžeme zamerať na turnaj, ktorý milujem. Hráčom, funkcionárom, zamestnancom, dobrovoľníkom i fanúšikom by som chcel zaželať všetko dobré počas turnaja.

Zároveň by som sa chcel poďakovať mojej rodine, priateľom, tímu, fanúšikom a krajanom zo Srbska za vašu neustálu podporu. Všetci ste boli pre mňa veľkým zdrojom sily," povedal rodák z Belehradu.

Organizátori Australian Open ešte pred verdiktom zaradili Djokoviča do programu prvého hracieho dňa, v pondelok mal nastúpiť na druhý duel večernej časti v aréne Roda Lavera proti krajanovi Miomirovi Kecmanovičovi.

Napokon ho nahradí "lucky loser", teda pôvodne neúspešný hráč z kvalifikácie - bude ním 150. hráč sveta Talian Salvatore Caruso. Turnaj vyvrcholí v nedeľu 30. januára finálovým duelom mužskej dvojhry.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič rešpektuje verdikt súdu. Poďakoval rodine aj fanúšikom