Krásne gesto. Osaková venuje obetiam zemetrasenia všetko, čo zarobí v Cincinnati

Noami Osaková.
Noami Osaková. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR, SITA|15. aug 2021 o 12:12

Ak turnaj vyhrá, do Haiti pôjde vyše štvrť milióna dolárov.

CINCINNATI. Japonská tenistka Naomi Osaková sa rozhodla pomôcť obetiam ničivého sobotného zemetrasenia na Haiti. Venuje im všetky peniaze, ktoré zarobí na nadchádzajúcom turnaji WTA v Cincinnati.

Otec 23-ročnej hráčky pochádza práve z tohto karibského štátu.

Naozaj ma bolí, keď vidím zničenie, ktoré postihlo Haiti. Všetky prize money z najbližšieho turnaja dám na humanitárne práce. Krv našich predkov je silná a pozviechame sa z toho,“ napísala Osaková na sociálnej sieti Twitter.

Štvornásobná grandslamová šampiónka sa narodila v Japonsku, v krajine svojej matky. Jej otec Leonard Francois pochádza z regiónu Jacmel blízko epicentra zemetrasenia.

Osaková uviedla, že keď vyrastala, učila sa o kultúre Japonska i Haiti. Jej starí rodičia nerozprávali po anglicky a komunikovali s ňou jedine haitskou kreolčinou.

Referuje o tom web si.com.

Zemetrasenie s magnitúdom 7,2, ktoré v sobotu zasiahlo juhozápad Haiti, zabilo viac ako 300 ľudí a ďalších minimálne 1800 osôb utrpelo zranenia.

Epicentrum otrasov sa podľa Geologickej služby Spojených štátov (USGS) nachádzalo približne 125 kilometrov západné od hlavného mesta Port-au-Prince.

Turnaj v Cincinnati sa začne v pondelok a očakáva sa, že šampiónka vo dvojhre zarobí odmenu 255 220 dolárov. Zdolaná finalistka by si mala prilepšiť o 188 945 dolárov.

Pre Osakovú bude podujatie v USA prvým od olympijských hier v Tokiu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Krásne gesto. Osaková venuje obetiam zemetrasenia všetko, čo zarobí v Cincinnati