Osakovú povedie bývalý tréner Sereny Williamsovej, tenistka dúfa v dlhodobú spoluprácu

Naomi Osaková na turnaji Indian Wells 2024.
Naomi Osaková na turnaji Indian Wells 2024. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|25. sep 2024 o 13:05

Bývalá svetová jednotka sa snaží obnoviť svoju kariéru po materskej prestávke.

BRATISLAVA. Štvornásobná grandslamová šampiónka Naomi Osaková dúfa, že jej spolupráca s novým trénerom Patrickom Mouratoglouom prerastie do dlhodobého partnerstva, uviedla v stredu po postupe do druhého kola turnaja v Pekingu.

Dvadsaťšesťročná tenistka sa začiatkom tohto mesiaca rozišla s trénerom Wimom Fissettom po štyroch rokoch spoločného pôsobenia.

Tento týždeň pricestovala do Pekingu s Mouratoglouom, ktorý predtým viedol jej idol Serenu Williamsovú k 10 z jej 23 grandslamových titulov.

Bývalá svetová jednotka sa snaží obnoviť svoju kariéru po kolísavej forme, keď sa pred deviatimi mesiacmi vrátila po dlhej materskej prestávke.

„Práve teraz ho volám môj tréner. Nevedela som, že o mňa je taký veľký záujem. Povedala by som, že je to momentálne môj tréner,“ uviedla Osaková po tom, ako vo svojom prvom zápase pod Mouratoglouom zdolala Luciu Bronzettiovú 6:3 6:2.

„Snažím sa nevstupovať do vzťahov s ľuďmi krátkodobo. Snažím sa o tom premýšľať ako o dlhodobom záväzku. Páči sa mi spôsob, akým trénuje. Myslím si, že to bude naozaj zaujímavé.“

Osaková uviedla, že spočiatku váhala, či osloviť Francúza Mouratogloua, ktorý okrem iných spolupracoval aj s Grigorom Dimitrovom, Stefanosom Tsitsipasom, Simonou Halepovou a Holgerom Runom.

„To, že bol trénerom Sereny, ma nútilo vyhýbať sa mu už len preto, že s ňou dosiahol veľké úspechy.

Potom som ho stretla, rozprávala som sa s ním, pracovala som s ním na kurte. Rozhodne je to naozaj dobrý tréner. Som rada, že sa ma ujal.

Povedala by som, že som pri ňom stále trochu nervózna. Keď sa na mňa pozrie, pozerám sa na podlahu.

Myslím si, že s ním potrebujem stráviť oveľa viac času. Každým dňom sa cítim o niečo lepšie,“ dodala Osaková.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Osakovú povedie bývalý tréner Sereny Williamsovej, tenistka dúfa v dlhodobú spoluprácu