Turnaj kedysi vyhrali Nadal či Benčičová. Mladý Slovák senzačne získal striebro

Michal Krajčí získal striebro na TennisEurope Junior Masters 2021.
Michal Krajčí získal striebro na TennisEurope Junior Masters 2021. (Autor: STZ)
Sportnet, TASR|16. okt 2021 o 14:41 (aktualizované 16. okt 2021 o 14:45)

Krajčí bol finalistom turnaja TennisEurope Junior Masters.

MONTE CARLO. Slovenský tenista Michal Krajčí získal striebro na turnaji TennisEurope Junior Masters. Štvrtý nasadený hráč nestačil vo finále na Marka Maksimoviča z Bosny a Hercegovinyu za 101 minút 5:7, 3:6.

Na vrcholnom podujatí juniorskej sezóny v Monte Carle súťažilo osem najlepších chlapcov a dievčat vo vekových kategóriách do 14 a 16 rokov.

Ziskom striebornej medaily dosiahol svoj dosiaľ najväčší úspech.

"Som rád, že som mohol byť na takomto turnaji a na takom peknom mieste. Naozaj som si to užil. Škoda finálového zápasu. Viem podať aj lepší výkon, možno by to dopadlo ináč. Teraz s tým však už nič nespravím a ide sa ďalej," povedal 16-ročný Krajčí v tlačovej správe Slovenského tenisového zväzu (STZ).

Medzi dievčatami v kategórii do 16 rokov skončila Karolína Krajmerová na šiestom mieste. V súboji o piatu priečku nestačila na Grékyňu Artemis Aslanisviliovú za 68 minút 1:6, 2:6.

Účinkovanie Krajčího a Krajmerovej zhodnotil reprezentačný tréner mládeže Rastislav Nakládal, ktorý sledoval vystúpenie oboch hráčov v Monte Carle:

"Michal mal dobrú formu a dva svoje zápasy proti kvalitným súperom dotiahol do zdarného konca. No v tom poslednom, finálovom, na neho doľahla ťažoba zodpovednosti a nezvládol úlohu favorita. Strieborná medaila je však na takomto záverečnom podujatí veľký úspech.

Karolína, žiaľ, neuspela v prvom zápase a vo vyrovnanom súboji podľahla neskoršej víťazke celého podujatia. Cítila, že mala na viac. Ako to občas býva, keď sa už nehrá o medaily, nepodala v boji o piate miesto svoj štandardný výkon."

Juniorský Masters je vyvrcholením sezóny mládežníckeho tenisu. V jeho histórii sa šampiónmi stali neskoršie svetové jednotky Rafael Nadal či Kim Clijstersová, ale aj ďalší top hráči svetového formátu – Alexander Zverev a Belinda Benčičová, píše STZ.sk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Turnaj kedysi vyhrali Nadal či Benčičová. Mladý Slovák senzačne získal striebro