Finalistka US Open odvrátila päť mečbalov, napokon získala titul

Kanadská tenistka Leylah Fernandezová zvíťazila na turnaji v Monterrey.
Kanadská tenistka Leylah Fernandezová zvíťazila na turnaji v Monterrey. (Autor: leylahannietennis/ instagram)
Sportnet|7. mar 2022 o 09:20

V Mexiku dokázala nadviazať na vlaňajší triumf.

WTA Monterrey 2022

Dvojhra žien - finále:

Leylah Fernandezová (Kan.-2) - Camila Osoriová (Kol.-5) 6:7, 6:4, 7:6

MONTERREY. Kanadská tenistka Leylah Fernandezová triumfovala na turnaji WTA v mexickom Monterrey. Druhá nasadená hráčka si vo finále poradila s Camilou Osoriovou z Kolumbie v trojsetovej bitke 6:7 (5), 6:4, 7:6 (3).

Dosiahla svoj druhý titul v kariére, pričom aj ten prvý získala v Monterrey. Vlani sa dokonca tešila z cennej trofeje bez toho, aby stratila čo i len set.

Tentokrát bola jej cesta za titulom tŕnistejšia. Fernandezová, ktorá v prvom kole hladko zdolala Annu Karolínu Schmiedlovú, musela hrať dva trojsetové zápasy, pričom v oboch o víťazke rozhodol až záverečný tajbrejk.

Vo finále dokonca Kanaďanka odvrátila až päť mečbalov súperky.

"Dnes to bol veľmi, veľmi ťažký zápas. Nielen po fyzickej a tenisovej stránke, ale tiež mentálne. Proti Camile je veľmi náročné hrať. Je veľmi prešibaná. Hrá slajzované údery, vysoké loptičky, čo je ťažko predvídateľné.

Som veľmi šťastná, že som našla riešenia v dôležitých momentoch. Dúfam, že s Camilou odohráme ešte veľa takýchto finále," uviedla Fernandezová.

Finalistka US Open 2021 si napriek turnajovému titulu v rebríčku WTA nepolepšila a zostáva na 21. mieste, o dve priečky za kariérnym maximom. Osoriová je aktuálne na 35. pozícii, pričom vyššie ešte nikdy nebola.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Finalistka US Open odvrátila päť mečbalov, napokon získala titul