Jej vzor je Federer, stále však čaká na titul. Ukrajinka je aj po prehre hrdinka

Ukrajinská tenistka Kateryna Baindlová.
Ukrajinská tenistka Kateryna Baindlová. (Autor: Reuters)
Matej Hank|24. júl 2023 o 09:15

Na turnaji v Budapešti si poradila s tromi Maďarkami.

BUDAPEŠŤ. Keď prešla prvým kolom cez Nataliu Szabalinovú, v druhom ju čakala ďalšia Maďarka, Amarissa Tóthová. 

“Máš len jednu úlohu,” písali ľudia ukrajinskej tenistke Kateryne Baindlovej, za slobodna Kozlovovej na sociálnych sieťach. 

Chceli totiž, aby Maďarku zdolala. Dvadsaťročná Tóthová sa “preslávila” svojím kontroverzným správaním v prvom kole proti Šuaj Čang. 

Číňanka v prvom sete zápasu zahrala loptičku, ktorá evidentne dopadla na čiaru, no bol ohlásený out. Miesto dopadu loptičky si pozrela empajrová rozhodkyňa a prisúdila bod maďarskej hráčke.

Čang s týmto verdiktom nebola spokojná a žiadala o posúdenie supervízora turnaja, lenže Tóthová podišla k miestu dopadu loptičky a odtlačok napriek protestom Číňanky nohou zotrela. 

Tenisová verejnosť sa postavila na stranu Čang, publikum na štadióne však nie. Počas toho, ako chcela počuť vysvetlenie od rozhodkyne, ju vypískali maďarskí fanúšikovia. 

So slzami v očiach a prirodzeným hnevom Číňanka skrečovala zápas a do druhého kola postúpila Tóthová. Tam sa stretla práve s Baindlovou, ktorá ju zdolala hladko v dvoch setoch 6:3 a 6:1. 

Tóthová: Veľmi ma mrzí, čo sa stalo

Po vypadnutí s Baindlovou sa Tóthová k celej veci vyjadrila na sociálnych sieťach. 

“Veľmi ma mrzí, čo sa stalo, rešpektujem Šuaj Čang ako hráčku a aj ako osobu. Nikdy som nemala zámer zneuctiť, ublížiť alebo sklamať niekoho. 

Uvedomila som si, že som nemala tak oslavovať po zápase a mrzí ma to. Sústredím sa na tenis, nechcem vyhrávať takto,” uviedla Tóthová. 

VIDEO: Takto zotrela Tóthová odtlačok loptičky v zápase proti Čangovej

Celú vec si vraj chce vysvetliť s Číňankou osobne a povedať jej, ako zle sa cíti, že sa ich zápas skončil takým spôsobom. 

Baindlová: Mali by sme ostať k sebe úctiví

Po zápase Baindlovej s Tóthovou si víťazku duelu vyhliadli na rozhovor a pýtali sa jej aj na tento sporný moment. 

“Chcem len povedať, že dúfam, že všetci zostanú spravodliví a Šuaj Čang sa cíti lepšie. Dúfam, že ju čoskoro uvidíme už späť na kurtoch,” povedala Baindlová. 

O Číňanke povedala, že je neuveriteľná hráčka a dobrý človek. “Myslím, že všetci by k sebe mali ostať úctiví, nech sa deje čokoľvek,” posunula svoje posolstvo k verejnosti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Jej vzor je Federer, stále však čaká na titul. Ukrajinka je aj po prehre hrdinka