Sinner získal svoj najcennejší titul. Znamená to pre mňa veľa, priznal

Jannik Sinner.
Jannik Sinner. (Autor: TASR/The Canadian Press via AP)
Sportnet|13. aug 2023 o 23:55

Alexa de Minaura zdolal aj v piatom zápase.

ATP Toronto 2023

Dvojhra finále:

Jannik Sinner (Tal.-7) - Alex de Minaur (Aus.) 6:4, 6:1

TORONTO. Už pred nedeľňajším finále v kanadskom Toronte sa stále iba 21-ročnému Jannikovi Sinnerovi podarilo dosiahnuť dva zaujímavé míľniky.

Ako prvý Talian v tzv. open ére vyhral aspoň 40 zápasov v troch sezónach po sebe a dvakrát v jednom roku postúpil do finále turnaja Masters 1000, čo sa spomedzi jeho krajanov nikomu nepodarilo 33 rokov.

No a kým vo finále turnaja v Miami podľahol Rusovi Daniilovi Medvedevovi, v Toronte mohol zdvihnúť nad hlavu víťaznú trofej.

VIDEO: Talian Jannik Sinner sa stal víťazom turnaja v Toronte

V zápase o titul zdolal nenasadeného Alexa de Minaura po setoch 6:4, 6:1 a vzájomnú bilanciu upravil už na 5:0 vo svoj prospech.

"Znamená to pre mňa veľa. Je to skvelý výsledok, ktorý odzrkadľuje prácu ľudí, ktorí sú so mnou. Niektorí tu dnes nemohli byť, ale dúfam, že sa pozerali.

Robíme správne veci vďaka čomu sa cítim silnejší, ale zároveň hladný po úspechoch. Nebudem klamať, cítil som tlak, ale snažil som sa hrať bod po bode a som rád za to, čo som predviedol," povedal Talian.

Pre Sinnera je to celkovo ôsmy, no jednoznačne najcennejší titul. V rebríčku ATP preskočil Andreja Rubľova s Casperom Ruudom a patrí mu šiesta priečka.

De Minaur vo finále zaznamenal len tri víťazné údery oproti 21 nevynúteným chybám. Napriek prehre však mohol byť s turnajom spokojný a vďaka získaným bodom poskočil na 12. miesto, čo je jeho maximum.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Sinner získal svoj najcennejší titul. Znamená to pre mňa veľa, priznal