US Open má prvú semifinalistku z Afriky, vypadla však domáca nádej

Tuniská tenistka Ons Jabeurová na US Open 2022.
Tuniská tenistka Ons Jabeurová na US Open 2022. (Autor: TASR/AP)
TASR|6. sep 2022 o 23:25 (aktualizované 7. sep 2022 o 07:30)

Caroline Garciová ešte nestratila ani set.

US Open 2022

Ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Ons Jabeurová (Tun.-5) - Ajla Tomljanovičová (Aus.) 6:4, 7:6 (4)

Caroline Garciová (Fr.-17) - Coco Gauffová (USA-12) 6:3, 6:4

NEW YORK. Tuniská tenistka Ons Jabeurová postúpila ako prvá do semifinále záverečného granslamového turnaja sezóny US Open.

Päťka "pavúka" zdolala v utorňajšom štvrťfinále Austrálčanku Alju Tomljanovičovú, ktorá na turnaji zdolala aj Serenu Williamsovú, 6:4, 7:6 (4).

Súperka bola v druhom sete blízko k vyrovnaniu, keď viedla 5:3 aj 6:5, ale záver druhého dejstva stratila v tajbrejku. Jabeurová si postupom medzi najlepšiu štvorku vytvorila vlastné maximum v New Yorku.

Jabeurová a Tomljanovičová sú priateľky a po zápase si vymenili dlhé objatie pri sieti. "Viem, že mám na to, aby som vyhrala Grand Slam," dodala Jabeurová, ktorá sa stala prvou africkou semifinalistkou US Open.

Jej súperkou v boji o finále bude Caroline Garciová z Francúzska, ktorá v druhom štvrťfinále zdolala Američanku Coco Gauffovú 6:3, 6:4.

Garciová postúpila medzi posledné štyri hráčky na grandslamovom turnaji po prvý raz v kariére. Dvadsaťosemročná hráčka predtým prehrala s Gauffovou oba vzájomné zápasy, teraz ho však mala pevne v rukách.

VIDEO: Zostrih zápasu Caroline Garciová - Coco Gauffová

Francúzka tento rok vo Flushing Meadows nestratila ani jeden set a natiahla svoju víťaznú sériu na 13 zápasov. Minulú sezónu ukončila na 74. mieste rebríčka WTA, budúci týždeň sa dostane už do top 10.

"Uplynulé mesiace sa cítim veľmi dobre a najmä zdravo. Teším sa na ďalšiu výzvu a na to, čo môžem dosiahnuť," citovala Garciovú agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open má prvú semifinalistku z Afriky, vypadla však domáca nádej