Američanka si rozmyslela svoj odchod do tenisového dôchodku, začala jej chýbať akcia

Danielle Collinsová.
Danielle Collinsová. (Autor: TASR/AP)
SITA|18. okt 2024 o 13:57

Tridsaťročná Američanka chce v roku 2025 stavať na svojich výkonoch z aktuálnej sezóny.

NEW YORK. Americká tenistka Danielle Collinsová si rozmyslela odchod do športového dôchodku.

Ešte začiatkom roka 30-ročná niekdajšia sedmička ženského singlového rebríčka vyhlásila, že rok 2024 bude jej posledný na okruhu. Lúčiť sa chcela na tohtoročnom grandslamovom turnaji US Open.

Tam už v 1. kole vypadla s krajankou Caroline Dolehideovou a teraz oznámila, že na tenisových dvorcoch nechce chýbať ani v roku 2025.

Na sociálnych sieťach informovala, že jej "začala chýbať akcia" počas toho, ako sa na rodnej Floride vyrovnávala s hurikánom a tiež konzultovala so špecialistami otázku svojho zdravia.

"Záležitosť s endometriózou (ochorenie ženských pohlavných orgánov, pozn.) a plodnosťou je pre mnohé ženy obrovskou výzvou a niečím, čomu sa aktívne venujem, ale som si úplne istá v tíme odborníkov, s ktorým pracujem. Len to bude trvať dlhšie, než som si myslela," uviedla.

"Môj príbeh sa ešte nekončí, v roku 2025 sa vrátim na turné," dodala Collinsová, ktorá počas kariéry zaznamenala zatiaľ štyri singlové triumfy na okruhu.

S vyhlásením prišla iba niekoľko hodín po tom, ako organizátori tímového United Cupu zverejnili, že Collinsová bude na prelome rokov súčasťou tímu USA.

Najlepším grandslamovým výsledkom Američanky je finále z Australian Open v roku 2022. Aktuálne je v hodnotení WTA deviata.

"Aj keď v živote neexistujú žiadne záruky, tak dúfam, že budem stavať na svojich výkonoch v roku 2024 a budem hrať až kým nebudem mať viac informácií ohľadom mojej osobnej cesty plodnosti. Jediná záruka nateraz bude niekoľko epických zápasov," dodala Collinsová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Američanka si rozmyslela svoj odchod do tenisového dôchodku, začala jej chýbať akcia