30.07.2021 02:00
Deň 7
Grigar (striebro)
Koniec

Ruský finalista sa postaral o rozruch, odmietol odpovedať novinárovi

Ruský tenista Karen Chačanov.
Ruský tenista Karen Chačanov. (Autor: SITA/AP)
SITA|30. júl 2021 o 16:06

Chačanova rozčúlila téma zákazu hrania pod ruskou vlajkou.

BRATISLAVA. Čerstvý finalista tenisovej dvojhry mužov na olympijských hrách v japonskom Tokiu, Rus Karen Chačanov, sa po piatkovom semifinálovom víťazstve nad Španielom Pablom Carreňom-Bustom (6:3, 6:3) postaral o rozruch nečakanou reakciou pred zástupcami médií.

Ako uviedol ruský web sport-express.ru, keď 25-ročný rodák z Moskvy dostal od brazílskeho novinára otázku, či je pre neho dôležité, že vo finále nebude hrať pod vlajkou Ruska, ale Ruského olympijského výboru, odmietol mu odpovedať.

Rusi na OH v Tokiu nemôžu štartovať pod ruskou vlajkou, ale iba pod hlavičkou Ruského olympijského výboru (ROV). Nemôžu používať názov svojej krajiny, vlajku ani hymnu.

Dôvodom je trest za svojvoľnú úpravu údajov v moskovskom antidopingovom laboratóriu a s tým spojený štátom podporovaný a organizovaný doping u športovcov.

Iný ruský tenista Daniil Medvedev v stredu dokonca požadoval odobratie akreditácie v prípade čilského novinára Sebastiana Nahmiasa, ktorý mu položil provokatívnu otázku týkajúcu sa ROV a spomenutého dopingu.

Chačanov sa v nedeľňajšom olympijskom finále stretne s Nemcom Alexandrom Zverevom, ktorý v druhom piatkovom semifinále senzačne triumfoval nad svetovou jednotkou - Srbom Novakom Djokovičom.

Letná olympiáda Tokio 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Športy»Tenis»Ruský finalista sa postaral o rozruch, odmietol odpovedať novinárovi