Veľká smola! Alcaraz nebude štartovať na Australian Open, vyradilo ho zranenie

Carlos Alcaraz.
Carlos Alcaraz. (Autor: TASR/AP)
TASR|7. jan 2023 o 08:18 (aktualizované 7. jan 2023 o 11:54)

Španielsky tenista je lídrom rebríčka ATP.

MADRID. Na úvodnom grandslamovom podujatí sezóny budú chýbať dve veľké tenisové hviezdy, Australian Open 2023 v Melbourne pre zdravotné problémy vynechajú mužská svetová jednotka Carlos Alcaraz a americká veteránka Venus Williamsová.

Mladý Španiel utrpel poranenie pravej ruky a 42-ročná niekdajšia najlepšia tenistka sveta sa zranila na turnaji WTA v novozélandskom Aucklande.

"Zranil som sa pri neprirodzenom pohybe počas tréningu. Tvrdo som trénoval, aby som bol v Austrálii v najlepšej forme, ale, bohužiaľ, nebudem môcť hrať. Je to ťažké, ale musím byť optimista, zotaviť sa o pozerať sa dopredu," vysvetlil 19-ročný Alcaraz na svojom twitteri absenciu na AO.

V uplynulej sezóne absentoval aj pre zranenie brušného svalstva, utrpel ho v novembri na turnaji ATP Masters v Paríži. Vynechal preň podujatie ATP Finals aj záverečný turnaj Davisovho pohára.

Carlos Alcaraz sa počas roka 2022 prepracoval z 32. miesta vo svetovom rebríčku ATP vo dvojhre až na to najvyššie, čo bol najväčší posun v histórii.

Zaznamenal bilanciu 57 víťazstiev a 13 prehier a triumfoval na piatich turnajoch, na septembrovom US Open v New Yorku získal svoj prvý grandslamový titul v kariére.

Stal sa po ňom historicky najmladšou mužskou svetovou jednotkou. Pri absencii Alcaraza bude najvyššie nasadený tenista na Australian Open 2023 jeho krajan a obhajca prvenstva Rafael Nadal.

Venus Williamsová sa mala predstaviť v Melbourne vďaka voľnej karte od organizátorov, keďže v rebríčku WTA je až na 1003. pozícii.

Sedemnásobná grandslamová šampiónka sa na Austalian Open dvakrát prebojovala do finále dvojhry, pri ostatnej účasti v roku 2021 sa zranila.

V predošlých dvoch sezónach sa trápila so zdravotnými problémami, rok 2023 začala turnajom v Aucklande a neprešla na ňom cez 2. kolo.

"V Austrálii som súťažila viac ako 20 rokov a miestni ľudia ma vždy z celého srdca podporovali," vyhlásila Venus Williamsová, ktorá sa na Austalian Open zúčastnila doposiaľ 21-krát.

V rokoch 2003 a 2017 podľahla vo finále dvojhry svojej sestre Serene. Na konte však má päť titulov na londýnskom Wimbledone.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Veľká smola! Alcaraz nebude štartovať na Australian Open, vyradilo ho zranenie