Tínedžer Alcaraz vyhral rekordné finále. Si najlepší na svete, vravel mu Zverev

Carlos Alcaraz.
Carlos Alcaraz. (Autor: SITA/AP)
Jana Sedláková|9. máj 2022 o 01:00

Carlos Alcaraz vyhral turnaj v Madride.

MADRID. Usmial sa a víťazoslávne rozpažil ruky. Predtým zas zahodil raketu a chytil sa za hlavu, akoby tomu, čo práve dokázal, nemohol uveriť.

Španielsky tenista Carlos Alcaraz týždeň čo týždeň prekvapuje všetkých okolo seba a možno aj seba samého. V kariére odohral päť finálových zápasov a ani jeden neprehral.

"Teraz si najlepší tenista na svete," odkázal mu, svetovej deviatke, počas slávnostného ceremoniálu po finále turnaja v Madride Alexander Zverev.

"Aj keď si taký mladý, všetkých nás porážaš. Tenis má novú hviezdu. Vyhráš grandslamy, staneš sa svetovou jednotkou a tento turnaj ešte vyhráš veľakrát," pokračoval.

Od olympijského šampióna to neboli žiadne zdvorilostné slová porazeného hráča smerom k svojmu súperovi. Bez akéhokoľvek zveličenia totiž Alcaraz v posledných dňoch zdolal tých najlepších na svete.

Zverev bol unavený

Najskôr vo štvrťfinále vyradil svoj veľký idol a hráča, s ktorým ho celú jeho krátku kariéru porovnávajú. Rafaela Nadala.

V semifinále zvládol obrovskú bitku so svetovou jednotkou Novakom Djokovičom. A vo finále proti Alexandrovi Zverevovi to už zvládol vo veľkom štýle. Prehral iba štyri gemy a časomiera len tesne prešla prvou hodinou, keď premenil mečbal.

Také suverénne finále sa vidí málokedy. Nie to ešte na úrovni Masters 1000. S časom jedna hodina a dve minúty vyhral Alcaraz historicky najrýchlejšie finále v dejinách turnaja v Madride.

Hoci Zverev športovo uznal kvality súpera, neskôr sa na tlačovej konferencii posťažoval, prečo nedokázal súperovi vzdorovať viac.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tínedžer Alcaraz vyhral rekordné finále. Si najlepší na svete, vravel mu Zverev