Djokovič vyzeral, že nedohrá. Dal si tabletku, zmerali mu tlak a napokon oslavoval

Novak Djokovič po víťazstve nad Carlosom Alacarazom vo finále turnaja v Cincinnati.
Novak Djokovič po víťazstve nad Carlosom Alacarazom vo finále turnaja v Cincinnati. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|21. aug 2023 o 03:36

Súboj tenisových titanov trval takmer štyri hodiny.

ATP Cincinnati 2023

Dvojhra mužov - finále:

Novak Djokovič (Srb.-2) - Carlos Alcaraz 5:7, 7:6 (7), 7:6 (4)

CINCINNATI. Mesiac po parádnom finále Wimbledonu predviedli Novak Djokovič a Carlos Alacaraz ďalšie úžasné tenisové divadlo.

Vo finále turnaja v Cincinnati bol úspešnejší Srb, ktorý vyhral 5:7, 7:6 a 7:6. Súboj dvoch najlepších tenistov súčasnosti takmer bez deviatich minút štyri hodiny a zapísal sa do historických tabuliek ako najdlhší zápas hraný na dva sety s tajbrejkom v tom rozhodujúcom.

Obaja hráči vytiahli viacero skvelých úderov. Po Španielovom presnom obojručnom bekhende v prvom sete mu Srb uznanlivo tlieskal o raketu. O niekoľko minút neskôr, keď Alcaraz vykúzlil krásny lob, chrbtom otočený Djokovič zdvihol na znak uznania palec.

VIDEO: Zápas Novak Djokovič - Carlos Alcaraz

Španiel vyhral napínavý prvý set a výborne začal aj druhý. Djokovič mu navyše pomohol troma dvojchybami za sebou, čím daroval súperovi brejk.

Srb vyzeral, že je na dne. Trápila ho horúčava, ochladzoval si hlavu mokrým uterákom. V úvode druhého setu si vyžiadal lekársku konzultáciu, dostal tabletku, zmerali mu tlak...

Pokračoval a naťahoval sa s 20-ročným súperom o každú výmenu, až kým set nedospel do tajbrejku. V ňom mal Alacaraz mečbal, nevyužil ho a Djokovič vyrovnal. V treťom sete Srb prelomil v siedmej hre podanie súpera a vzápätí potvrdil brejk na 5:3.

To už so Španielom nevyzeralo dobre, pri vlastnom podaní odvrátil dva mečbaly. Ďalšie dva mal Djokovič v desiatej hre, ale aj tie premárnil a bolo 5:5. Desiaty aj jedenásty gem, v ktorom si Alcaraz s problémami udržal servis, trvali nekonečných desať minút!

Aj tretí set dospel do tajbrejku, v ktorom Djokovič viedol už 3:0, ale Alcaraz sa ešte raz vrátil do zápasu. Kľúčový moment za stavu 4:4 zvládol lepšie Srb, dotlačil Španiela k nevynútenej chybe a potom už dopodával na víťazstvo v zápase.

VIDEO: Záver zápasu Novak Djokovič - Carlos Alcaraz

Šťastný Djokovič po zápase roztrhal na tele tričko, vyzliekol si ho a hodil do publika. Bol taký vyčerpaný, že ledva napísal fixkou odkaz na kameru.

"Bol to jeden z najťažších zápasov, ktoré som odohral v živote. Neuveriteľná bitka. Obaja sme boli viackrát raz dolu, raz hore," vravel v prvom interview na kurte.

Viackrát sa uznanlivo vyjadril o hre súpera. "Ty sa naozaj nikdy nevzdáš, v žiadnej výmene. Ako sa hovorí, Španieli nikdy neumierajú," vravel smerom k Alcarazovi, ktorý sa rozosmial.

K ďalšiemu atraktívnemu duelu týchto hráčov by mohlo dôjsť na US Open, ktorý sa začína o týždeň. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič vyzeral, že nedohrá. Dal si tabletku, zmerali mu tlak a napokon oslavoval