Legende sa nepáči prístup k ženám na Roland Garros: Ako k občanom druhej kategórie

Billie Jean Kingová na Roland Garros 2022. Vedľa nej Amelie Mauresmová, Iga Swiateková a Gilles Moretton.
Billie Jean Kingová na Roland Garros 2022. Vedľa nej Amelie Mauresmová, Iga Swiateková a Gilles Moretton. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. jún 2022 o 23:40

Bývalá tenistka reagovala na vyjadrenie, že mužské zápasy sú atraktívnejšie.

PARÍŽ. Niekdajšia úspešná americká tenistka Billie Jean Kingová kritizovala rozpis grandslamového turnaja Roland Garros. Organizátori sa podľa nej správajú k ženám ako k občanom druhej kategórie.

Z desiatich večerných stretnutí na tohtoročnom podujatí hrali deväť muži.

"Ženy musia hrať v hlavnom čase a vy musíte p rísť na to, ako to spraviť. Chcete predsa dať rovnaké možnosti obom pohlaviam," uviedla Kingová pre agentúru AFP.

Reagovala na vyjadrenie riaditeľky turnaja Amelie Mauresmovej, ktorá v spojitosti s kritikou nočných duelov zo strany Rafaela Nadala a Novaka Djokoviča uviedla, že mužské zápasy sú atraktívnejšie.

"Keď budeme k ženám naďalej pristupovať ako k občanom druhej kategórie, tak nimi aj ostanú. Chcete, aby sa všetci cítili dôležití, a preto by mali ženy hrať viac zápasov v sledovanejšom čase," dodala víťazka Roland Garros z roku 1972.

Nesúhlasí ani s grandslamovým pravidlom troch víťazných setov, ktoré sa uplatňuje len v mužskom tenise. To podľa nej znevýhodňuje starších hráčov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Legende sa nepáči prístup k ženám na Roland Garros: Ako k občanom druhej kategórie