Ak nevyhrávala, bola zranená. Chcela som skončiť, priznala 21-ročná grandslamová víťazka

Bianca Andreescuová.
Bianca Andreescuová. (Autor: TASR/AP)
Jana Sedláková|17. máj 2022 o 20:20

Bianca Andreescuová sa pred Roland Garros dostáva do formy.

BRATISLAVA. Gumička do vlasov okolo pravého zápästia počas každého zápasu a tesne pod ňou vytetovaný motýlik.

Tento doplnok, ktorý nezameniteľne symbolizuje jedinú tenistku, sa začal na okruhu pomaly vytrácať. Senzačná víťazka US Open 2019 Bianca Andreescuová si vzala dlhšiu pauzu od tenisu. Už niekoľkýkrát. A to má stále iba 21 rokov.

No jej posledné výsledky naznačujú, že pri vyrovnanosti ženského tenisu by mohla dosiahnuť veľmi solídny výsledok aj na blížiacom sa Roland Garros. Hoci je v rebríčku WTA až na 72. mieste.

Výhry, zranenia, výhry

Keď v roku 2019 vyhrala US Open, vyzeralo to tak, že bude prísľubom pre ženský tenis. Na veľkých turnajoch jej to išlo skvele. V marci 2019 senzačne vyhrala Indian Wells. V rebríčku bola na 60. mieste.

Už na najbližšom turnaji v Miami začala perfektne, ale potom sa opäť dostavili zdravotné problémy a musela z turnaja odstúpiť. Vynechala niekoľko mesiacov, no na grandslamovom Roland Garros sa pre zranenie odhlásila z druhého kola.

A teraz strih z júna do augusta 2019.

Bianca Andreescuová najskôr doma v Toronte vyhrala prestížny turnaj a následne dokonca ovládla aj grandslamové US Open.

Potom sa však musela odhlásiť pre zranenie z Turnaja majsteriek. A vrátila sa až na Australian Open 2021. Teda po viac ako roku.

Už zakrátko v Miami mala šancu na ďalší veľký výsledok. Vo finále však... musela odstúpiť zo zápasu pre zdravotné problémy.

Samozrejme, hneď dostala množstvo otázok o svojom zdravotnom stave. "Vyzerá to, ako keby som bola jediná, ktorá stále dostáva otázky o zdravotnom stave," neskrývala pred novinármi frustráciu po zápase.

"Je to hrozné, naozaj nechcem mať povesť tej, ktorá je stále zranená, ale deje sa to dosť často," dodala.

Odohrala potom niekoľko ďalších turnajov, ale vyslovene sa trápila. Postupne tiež klesala v rebríčku. Až vypadla z prvej stovky.

Chcela skončiť

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Ak nevyhrávala, bola zranená. Chcela som skončiť, priznala 21-ročná grandslamová víťazka