Životné úspechy! Gombos aj Molčan postúpili v Melbourne do druhého kola

Norbet Gombos takto odvracia loptičku Timofeyovi Skatovovi.
Norbet Gombos takto odvracia loptičku Timofeyovi Skatovovi. (Autor: TASR/AP)
TASR|18. jan 2022 o 07:01 (aktualizované 18. jan 2022 o 12:41)

Molčan hral proti inému súperovi.

Muži - dvojhra - 1. kolo:

Norbert GOMBOS (SR) - Timofej Skatov (Kaz.) 6:3, 6:2, 1:6, 6:4

Alex MOLČAN - Roman Safjulllin 6:3, 7:6 (9), 5:7, 7:6 (6)

MELBOURNE. Slovenský tenista Norbert Gombos sa prvýkrát v kariére prebojoval do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

V úvodnom kole v dueli dvoch kvalifikantov zdolal Kazacha Timofeja Skatova 6:3, 6:2, 1:6, 6:4. Jeho ďalším súperom bude finalista z roku 2018 Chorvát Marin Čilič nasadený ako číslo 27.

Rovnaký úspech zaznamenal aj ďalší slovenský tenista Alex Molčan. V premiére v hlavnej súťaži v Melbourne zdolal ruského "lucky losera" Romana Safjulllina 6:3, 7:6 (9), 5:7, 7:6 (6).

Najlepší slovenský singlista mal pôvodne nastúpiť proti ôsmemu nasadenému Casperovi Ruudovi, Nór však odstúpil z turnaja pre zranenie členka.

Alex Molčan podáva na Rusa Romana Safjullina.
Alex Molčan podáva na Rusa Romana Safjullina. (Autor: TASR/AP)

Gombos využil brejkbaly

Gombos v úvodných dvoch setoch zápasu so Skatovom ťažil z kvalitného podania a v dôležitých momentoch dokázal využiť brejkbaly.

V treťom dejstve sa kazašský hráč zmobilizoval a získal ho jasne vo svoj prospech. Vo štvrtom sete viedol 4:2, no Gombos v ďalších minútach uhral štyri gemy za sebou a na štvrtý pokus prešiel v Melbourne cez prvú prekážku.

V 2. kole ho čaká Čilič, s ktorým v roku 2020 odohral vyrovnaný zápas na US Open, napokon však prehral v štyroch setoch. Chorvát v utorok v Melbourne zvíťazil nad Ekvádorčanom Emiliom Gomezom hladko 6:3, 6:1, 6:2.

"V prvých dvoch setoch som hral bezchybne, všetko mi vychádzalo. Potom sa zdvihol vietor a súper sa chytil.

Po treťom sete som si povedal, že musím byť pokojný a nechať súpera tvoriť hru. Skatov začal postupne robiť chyby a podarilo sa mi otočiť z 2:4 na 6:4," uviedol Gombos, zverenec Tibora Tótha, pre Slovenský rozhlas.

Molčanovi ošetrili stehno

Molčan sa o zmene súpera dozvedel na poslednú chvíľu, no nevyviedla ho z miery. V úvode duelu so Safjullinom si po rýchlom brejku vybudoval náskok 3:0 a prvý set sa stal jeho korisťou.

V druhom dejstve viedol Rus 5:2, no Molčanovi sa podarilo vyrovnať na 5:5 a vynútiť si tajbrejk. V ňom nevyužil zverenec Karola Becka za stavu 6:3 tri setbaly, v dramatickej koncovke však napokon slávil úspech.

O osude tretieho setu rozhodol Safjullinov brejk za stavu 5:5. Molčan následne požiadal o medical time out a nechal si ošetriť stehno.

Vo štvrtom dejstve mal opäť navrch, v ôsmom geme prelomil podanie súpera a za stavu 5:3 išiel podávať na víťazstvo v zápase. Sajfullin však kontroval rebrejkom, vyrovnal na 5:5 a rozhodnutie padlo až v tajbrejku.

V jeho úvode odskočil Molčan Rusovi na 5:1, no ten otočil na 6:5 a mal setbal. Slovenský daviscupový reprezentant však následne získal tri loptičky za sebou.

V 2. kole ho čaká Španiel Pablo Andujar.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Životné úspechy! Gombos aj Molčan postúpili v Melbourne do druhého kola