Australian Open bude s divákmi, denne môžu prísť tisíce

Víťaz mužskej dvojhry Australian Open 2020 Novak Dokovič.
Víťaz mužskej dvojhry Australian Open 2020 Novak Dokovič. (Autor: TASR/AP)
TASR|30. jan 2021 o 10:10

V štáte Viktória majú koronavírus pod kontrolou.

MELBOURNE. Tenisový Australian Open môže denne navštíviť až 30-tisíc divákov. V sobotu o tom informoval minister športu štátu Viktória Martin Pakula.

Prvých osem dní turnaja bude kapacita Melbourne Parku 30-tisíc ľudí, záverečných šesť bude o päťtisíc nižšia.

"Bude to najvýznamnejšie medzinárodné podujatie s diváckou účasťou za uplynulé mesiace," povedal Pakula podľa agentúry AP. 

"V závere turnaja budeme mať v aréne Roda Lavera úžasnú atmosféru, ktorá nebude v ničom zaostávať za predchádzajúcimi ročníkmi," dodal.

Koronavírus má mizivé percento ľudí

Prvý grandslamový turnaj sezóny si tak môže na tribúnach užiť až 390-tisíc ľudí, čo je približne 50 percent z priemernej návštevnosti za uplynulé tri roky.

Podujatie sa pre pandémiu koronavírusu rozbehne 8. februára, o tri týždne neskôr ako zvyčajne. V súčasnosti je v celom štáte Viktória, ktorý má približne 6,7 milióna obyvateľov, len 23 aktívnych prípadov ochorenia Covid-19.

K lokálnej nákaze navyše neprišlo už 24 dní.

Prísne opatrenia sa vzťahujú aj na tenistov. Po prílete museli všetci nastúpiť do dvojtýždňovej karantény a opustiť ju mohli len na pár hodín za účelom tréningu.

Úplný zákaz vychádzania mala len malá skupinka športovcov, ktorá do krajiny pricestovala charterovými letmi v réžii usporiadateľov. Niekoľko ľudí na ich palube totiž malo pozitívny test na koronavírus.

S. Williamsová: Je to správny prístup

Prístup vedenia turnaja ocenila aj sedemnásobná víťazka podujatia a 23-násobná grandslamová šampiónka Američanka Serena Williamsová.

"Vydržať 14 dní na izbe je bláznivé a veľmi náročné. Stojí to však za to, pretože po uplynutí karantény sa môžete v podstate vrátiť do normálneho života.

Je to správny prístup. V konečnom dôsledku je prvoradé, aby sme boli všetci v bezpečí," uviedla legenda ženského tenisu. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Australian Open bude s divákmi, denne môžu prísť tisíce