Rubľov bol nad jeho sily. Molčan však odohral najlepší turnaj sezóny

Alex Molčan.
Alex Molčan. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. apr 2023 o 16:00 (aktualizované 22. apr 2023 o 21:10)

Ruský tenista postúpil do svojho 20. finále.

ATP Banja Luka 2023

Dvojhra - semifinále:

Andrej Rubľov (Rus.-2) - Alex Molčan (SR) 6:2, 6:4

Dušan Lajovič (Srb.) - Miomir Kecmanovič (Srb.-4) 4:6, 7:6 (5), 6:4

BANJA LUKA. Slovenský tenista Alex Molčan sa nedostal do svojho štvrtého finále na okruhu ATP. Na turnaji v meste Banja Luka v Bosne a Hercegovine skončil svoju púť v sobotňajšom semifinále.

V ňom podľahol svetovej šestke a nasadenej dvojke Andrejovi Rubľovovi z Ruska. Slovák ťahal za kratší koniec a za 90 minút prehral 2:6, 4:6.

Rubľov sa stretne vo finále so Srbom Dušanom Lajovičom, ktorý vyradil krajana Miomira Kecmanoviča po trojsetovej bitke 4:6, 7:6 (5) a 6:4.

Vo svojej doterajšej kariére sa Molčan predstavil vo finále v srbskom Belehrade v roku 2021 a vlani si o titul zahral vo francúzskom Lyone aj marockom Marrákeši. Ani raz v záverečnom súboji turnaja neuspel.

Proti Rubľovovi v prvom sete dvakrát prišiel o vlastný servis a prehral ho 2:6. V druhom prišiel o podanie v tretej hre, v šiestej však súpera brejkol.

Tento brejk však následne nepotvrdil a opäť stratil servis. Obaja hráči si nepodržali podanie ani v najbližších dvoch hrách. Rus potom servoval na víťazstvo v zápase a na postup využil hneď prvý mečbal.

Postupom do semifinále v Banja Luke si Molčan vytvoril tohtosezónne maximum, v tomto roku totiž na okruhu nebol doteraz ani vo štvrťfinále.

Úspešné účinkovanie ho posunie zo 73. priečky na 58. miesto.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rubľov bol nad jeho sily. Molčan však odohral najlepší turnaj sezóny