Utrpel vôbec prvú prehru, potom vyhral len o gól. Prešov zvažuje sankcie

Hádzanári Tatrana Prešov.
Hádzanári Tatrana Prešov. (Autor: TASR)
SITA|31. jan 2020 o 16:28

Vedenie nie je s výkonmi spokojné.

PREŠOV. Po reprezentačnej prestávke sa začali už domáce hádzanárske ligy a od úvodu februára pokračuje aj nadnárodná súťaž SEHA League, v ktorej má od jej založenia zastúpenie aj Tatran Prešov.

Po decembrovom vyvrcholení základnej časti bude podľa nového herného systému nasledovať play off, do ktorého sa zapoja tímy na treťom až šiestom mieste tabuliek základnej časti.

Prví dvaja z oboch skupín majú istotu účasti vo štvrťfinále.

V domácej lige utrpeli prvú prehru

Úradujúci slovenský šampión dosiahol v základnej fáze vyrovnanú bilanciu päť výhier - päť prehier, čo ho zaradilo v A-skupine na tretiu priečku.

V prvom kole vyraďovacej časti čaká Šarišanov šieste družstvo z B-skupiny, ktorým je ruský Spartak Moskva. Ten zvíťazil len raz a deväťkrát ťahal za kratší koniec.

Tatran je v úlohe jasného favorita, ale atmosféra v prešovskom družstve nie je pred nedeľňajším prvým duelom tohto dvojzápasu ideálna.

Môžu za to vystúpenia zverencov trénera Slavka Golužu v Slovnaft handball extralige, v ktorej v sobotňajšej predohrávke utrpeli svoju vôbec prvú prehru, keď podľahli v derby s košickým nováčikom Crows (25:27) a následne v stredu doma zdolali HKM Šaľa len o jediný gól (23:22).

"Na tréningu vyzerajú hráči veľmi dobre. Príde na zápas a zrazu sme v nejakom kŕči. Absolútne neviem prečo. Snažím sa nerobiť tlak, my sa doňho dostávame. Stále hráme na nejakých 50 percent. Nerozumiem, prečo sme v tomto kŕči," láme si hlavu Goluža, ktorého káder - najmä na poste spojok - sužujú zranenia.

Benický: Nemali to byť prípravné zápasy

Výkony hráčov vyvolali nespokojnosť vedenia klubu. Hádzanárov neminulo dohováranie. "Považovali sme za nevyhnutné pohovoriť si s hráčmi po zahanbujúcom výsledku v Košiciach v čo najkratšom možnom čase, preto sme sa s nimi stretli hneď na druhý deň," uviedol pre Korzár generálny manažér Miroslav Benický.

"Pred nami sú totiž ďalšie zápasy v slovenských súťažiach i dôležité v nadnárodnej lige. A takýto prešľap, predvedený výkon bez patričného nasadenia a chcenia, si mužstvo pracujúce v profesionálnych podmienkach už nesmie dovoliť. A je jedno, v akej súťaži," pokračoval.

Prehrať sa dá s hocikým. Stále to však bude o tom, akým spôsobom.


Miroslav Benický, generálny manažér Tatrana Prešov

"Pre Tatran Prešov je totiž každá z nich, na domácej či medzinárodnej scéne, rovnako dôležitá. Už pred duelom v Košiciach sme vyslovili, že v klube myslíme na dôležitý zápas play off SEHA ligy proti Spartaku v Moskve. Rozhodne však nie s podtónom, že by súboje s Košicami či so Šaľou mali by mať nebodaj iba prípravný charakter. To je vylúčené," hneval sa Benický.

"V každom jednom stretnutí musia ísť profesionáli, pre ktorých je hádzaná ich každodenným chlebíkom, na sto percent. Po zahanbujúcom zlyhaní musia hráči v ďalších stretnutiach výkonmi ukázať, prečo hrajú za Tatran a v prvom rade si na ihrisku plniť svoje profesionálne povinnosti," doplnil.

"Naši hráči majú profesionálne zmluvy, z ktorých im vyplývajú povinnosti i práva. Prípadné sankcie plynú z hráčskeho štatútu. Faktom je, že za Košice to nebola pre mužstvo prvá žltá karta. Ani prvé dôrazné upozornenie. Toto už bolo na hranici siahnutia na nejaké sankcie. Prehrať sa dá s hocikým. Stále to však bude o tom, akým spôsobom. Ten košický bol pre Tatran Prešov je neakceptovateľný," doplnil Benický.

Spartak - Tatran sa v nedeľu 2. februára hrá v Moskve od 15.00 h SEČ, odveta v Tatran handball aréne bude v sobotu 8. februára od 18.00 h.

SEHA liga - konečná tabuľka skupiny A

1.Vardar Skopje10802319:29124 b
2.Motor Záporožie10802314:27424 b
3.Tatran Prešov10505262:24215 b
4.Vojvodina Nový Sad10406269:26512 b
5.Nexe Našice10406299:26812 b
6.Peking Sport University100010235:3580 b

Dvojice 1. kola play off:

  • Tatran Prešov - Spartak Moskva
  • Vojvodina Nový Sad - Metaloplastika Šabac
  • Nexe Našice - Pelister Bitola
  • Peking - Meškov Brest

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Utrpel vôbec prvú prehru, potom vyhral len o gól. Prešov zvažuje sankcie